ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Νίκη με μια ψήφο

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη Ποιος πρέπει να είναι ο βασικός εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ; Η νίκη έστω και με μία ψήφο,…

2328028 2

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ποιος πρέπει να είναι ο βασικός εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ; Η νίκη έστω και με μία ψήφο, προφανώς. Στόχος ταπεινός, σχεδόν αισχυντηλός, για ένα κόμμα που πριν από εφτά μήνες νίκησε με 8,5% μονάδες, που μέχρι προσφάτως έπαιρνε πάνω από 40% στις δημοσκοπήσεις. Αισχυντηλός, ξε-αισχυντηλός, αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος και μετά ας ακολουθήσουν και οι άλλοι, οι υψηλοί. Η νίκη με μια ψήφο είναι ο πρώτος στόχος όλων των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές παγκοσμίως, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, όπου  το μπόνους των 50 εδρών δίνει στη μία ψήφο αξία ανεκτίμητη.

Όποιος την πάρει, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυρίως τη στερεί  από τον αντίπαλο.

Αν δεν την πάρει η Αριστερά τη μία παραπάνω ψήφο, θα την πάρει η Δεξιά. Η Δεξιά που αποδοκιμάστηκε σφόδρα πριν από εφτά μήνες, που αποδοκιμάζεται ακόμη και σήμερα, παρά τα μύρια όσα βάσανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η αμετανόητη Δεξιά του νεοφιλελευθερισμού, του εθνικισμού, του υφέρποντος  ρατσισμού, των βαρόνων και των φεουδαρχών. Η Δεξιά που πέρασε από τον Σαμαρά στον Μεϊμαράκη  μένοντας ίδια κι απαράλλαχτη, αν και ο Βαγγέλης έχει, ομολογουμένως, καλύτερη σκηνική παρουσία από τον Αντώνη. Ο  Αντώνης  έμοιαζε με τον Σταύρακα, ο Βαγγέλης μοιάζει με τον Μπάρμπα Γιώργο, που είναι σαφώς δημοφιλέστερη φιγούρα.  

Η μία ψήφος μπορεί να αποδειχτεί σατανική, να κλείσει οριστικά την αριστερή παρένθεση και να φέρει πίσω την  Δεξιά, που έμοιαζε να έχει υποστεί ήττα στρατηγική. Θα επιστρέψει η Δεξιά με πρόωρες εκλογές που θα έχει προκηρύξει η Αριστερά, μετά από μια επώδυνη συμφωνία και μια εκτεταμένη  διάσπαση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ήττα αβάσταχτη. Αβάσταχτη για τον ΣΥΡΙΖΑ κι  ακόμη πιο αβάσταχτη για το  λαό, που θα του κάτσουν αιφνιδίως  στο  σβέρκο εκείνοι που έδιωξε κακήν- κακώς πριν από μερικούς μήνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική υποχρέωση να εμποδίσει την επάνοδο της Δεξιάς, δίνοντας μάχη παθιασμένη για τη  μία παραπάνω ψήφο. Μάχη μέχρις εσχάτων, χωρίς αλαζονεία, χωρίς μαξιμαλισμό, χωρίς βεβαιότητες κι  αν η μάχη φέρει μαζί με τη μία ψήφο και εκατομμύρια άλλες, αν φέρει τη μεγάλη νίκη και την αυτοδυναμία, τόσο το καλύτερο. Ψήφο- ψήφο θα έρθει, αν έρθει,  η μεγάλη νίκη, με κόπο, με αγώνα, με πρόγραμμα, με πειθώ. Οι εποχές του ενθουσιασμού και των μαζικών εισροών χάθηκαν μαζί με την πεποίθηση ότι η αριστερή διακυβέρνηση θα είναι υγιεινός περίπατος προς το βάθος του ουρανού που είναι απαραιτήτως κόκκινος.

Δώστε, λοιπόν,  αξία στην ψήφο ενός εκάστου, πείστε τον ότι θα είναι η μία παραπάνω ψήφος από την οποία θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα αυτών των κρισιμότατων εκλογών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…