Newsroom

Newsroom

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν επτά ανθρώπους-ένας Έλληνας ανάμεσά τους

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και ακόμη επτά απήχθησαν από ομάδα ενόπλων, η οποία το βράδυ του Σαββάτου επιτέθηκε σε εργοστάσιο…

nigeria

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και ακόμη επτά απήχθησαν από ομάδα ενόπλων, η οποία το βράδυ του Σαββάτου επιτέθηκε σε εργοστάσιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στην περιοχή Jama’re της βόρειας Νιγηρίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Adamu Aliyu οι απαχθέντες είναι τέσσερις Λιβανέζοι, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός κι ένας Έλληνας.

Οι ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές είναι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές, είχαν σκοπό να επιτεθούν στις φυλακές της περιοχής.

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την πληροφορία

“Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, απήχθησαν συνολικά επτά άτομα.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος”.

Ενημερώνεται διαρκώς ο Πρωθυπουργός

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία ενημερώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τηρεί ενήμερο για όλες τις εξελίξεις τον Αντώνη Σαμαρά.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου στη Νιγηρία.

Ανάληψη ευθύνης από ισλαμιστική οργάνωση

Η ισλαμιστική οργάνωση Ansaru ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή επτά ανδρών, οι οποίοι εργάζονταν για τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη βόρεια Νιγηρία και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένας Έλληνας.

Με e-mail, σύμφωνα με το Reuters, η οργάνωση ανακοίνωσε πως “κρατάει επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων Λιβανέζους και Ευρωπαίους, οι οποίοι εργάζονταν για τη Setraco”.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά