Newsroom

Newsroom

New York Times: Έλληνας ολιγάρχης συνελήφθη στα πλαίσια έρευνας για απάτες

Η εφημερίδα New York Times με άρθρο της αναφέρεται στη σύλληψη του τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κάνει μια σύντομη αναδρομή…

newyork

Η εφημερίδα New York Times με άρθρο της αναφέρεται στη σύλληψη του τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κάνει μια σύντομη αναδρομή στην άνοδο και στην πτώση της «αυτοκρατορίας» του.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από την Τράπεζα Proton Bank προκειμένου να «βοηθήσει» δικές του επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες ενώ παραπέμπεται επίσης για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισόβια κάθειρξη, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η συντάκτρια αναρωτιέται κατά πόσο η συγκεκριμένη ενέργεια της σύλληψης του πρώην ισχυρού άνδρα είναι μια ένδειξη ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα ή αν διαφορετικά είναι μια προσπάθεια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να παίξει το «ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου προκειμένου το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί όπως παλιά, διατηρώντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ πολιτικών και οικονομικής ελίτ που είναι αδιαφανής και κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει» όπως αναφέρει σε σχόλιο του ο συνταγματολόγος κ. Κατρούγκαλος.