Newsroom

Newsroom

Νέος σεισμός στο Άγιο Όρος, 12 ώρες μετά τα 5,4 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σημερινός σεισμός δεν είναι ανησυχητικός»

671154 1

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε στις 00:32 στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Άθου, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός καταγράφηκε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες από τον ισχυρό σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητός σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο  καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως «ο σημερινός σεισμός στην Χαλκιδική δεν είναι ανησυχητικός», ενώ για την χθεσινή δόνηση των 5,4 Ρίχτερ ανέφερε ότι συνδέθηκε με το ρήγμα του βορείου Αιγαίου. «Υπήρξε κάποια επιφυλακή για να δούμε την μετασεισμική ακολουθία η οποία εξελίσσεται καλά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για να τεκμηριώσουμε την σεισμική έξαρση πρέπει να έχουμε δείγμα γραφής από μεγαλύτερη μετασεισμική ακολουθία.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ακόμα ότι οι προσοχή των ειδικών είναι στραμμένη στην έκρηξη του ηφαιστείου Τόνγκα, η οποία, όπως είπε, επηρέασε και τον ελλαδικό χώρο.

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…