Νέος Κόσμος: Βίντεο από τη στιγμή της φυγής των εκτελεστών του 44χρονου

Οι δράστες πλησίασαν το αυτοκίνητο του 44χρονου μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ - Γύρω του βρέθηκαν 97 κάλυκες

νεος κοσμος9

Ντοκουμέντο από τη στιγμή της διαφυγής των εκτελεστών του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη έρχεται στο «φως». Λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα, οι εκτελεστές αποχωρούν από το σημείο της εκτέλεσης του 44χρονου, με το βίντεο να πιάνει το όχημά τους. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τρία Καλάσνικοφ και ένα εννιάρι πιστόλι. Οι δράστες τον «γάζωσαν» με σφαίρες των 7,62 και των 9 χιλιοστών.

Πηγές αναφέρουν,  ότι το πρατήριο είναι στο όνομα συγγενικού προσώπου του 44χρονου και όχι στο όνομα του ίδιου. Επίσης, σημειώνεται ότι ο 44χρονος είχε μαζί του όπλο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Η κάμερα έχει καταγράψει την απομάκρυνση των δραστών στις 2:07, ενώ στο βάθος φαίνεται και ένας πολίτης να περπατά με τον σκύλο του.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, αφού γάζωσαν τον 44χρονο με 81 σφαίρες έξω από το βενζινάδικο του. Λίγες ώρες αργότερα, το όχημα που φαίνεται στο βίντεο βρέθηκε καμένο στην λεωφόρο Αθηνών, στο Δαφνί. Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τη δολοφονία δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και ανήκει σε κατασκευαστική εταιρία. Εκτιμάται ότι οι δράστε το πήραν  λίγες ώρες πριν την εκτέλεση και έτσι οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν προλάβει να δηλώσουν την κλοπή

Προς το παρόν οι εκτελεστές παραμένουν άφαντοι, με τις Αρχές να επικεντρώνονται στο δρομολόγιο που ακολούθησαν.

 

Ποιος ήταν ο 44χρονος

Μέλος της Greek Mafia ήταν ο 44χρονος που εκτέλεσαν σε ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη νύχτα, έξω από βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο. Να σημειωθεί ότι, μόνο εξωτερικά του αυτοκινήτου βρέθηκαν 97 κάλυκες. Εσωτερικά υπάρχουν και άλλοι θα καταμετρηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Γνωστός για σοβαρές ποινικές υποθέσεις ήταν ο 44χρονος

Το όνομα του 40χρονου τότε Βαγγέλη Ζαμπούνη, είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της.το θύμα της σημερινής αιματηρής επίθεσης είχε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Παναγιώτη Βλαστού, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», μεταξύ άλλων και την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Το συμβόλαιο θανάτου δεν πρόλαβε να εκτελεστεί από εκείνον όμως, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα . Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Βλαστός τότε έδωσε εντολή να της τοποθετήσουν βόμβα στο σπίτι της εκείνη την εποχή, άτομα που προέρχονταν από τι αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν επαφές με τον καταδικασθέντα για την πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα της Κύπρου, τον Ιούνιο του 2012.

Αμέσως μετά στις 22 Νοεμβρίου 2012 εξερράγη ισχυρή βόμβα στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό, ενώ στα δελτία τύπου της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχαν «πληροφορίες» πως ο 40χρονος φαίνεται να είχε ένα «μερίδιο» συμμετοχής ή συναίνεσης στην δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των «φίλων» του. Του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως «Μπούμπη». Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί στον Μανώλη Καραγιάννη ή «Σαμπρέλα».

Τον Μάιο του 2019 στα Μανιάτικα είχε δολοφονηθεί με καλάσνικοφ ο 54χρονος «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας». Ήταν ύποπτος για την εμπλοκή του στις δολοφονίες του «Σαμπρέλα» ή «Καράφλα», της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως «bella mafia» αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ο «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας» ήταν «μέντορας» 40χρονου τότε Ευάγγελου Ζαμπούνη.

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος