Νέος Κόσμος: Εν ψυχρώ εκτέλεση 44χρονου έξω από βενζινάδικο (video)

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση που σημειώθηκε αργά τη νύχτα στον Νέο Κόσμο με θύμα έναν 44χρονο τον οποίο άγνωστοι «γάζωσαν» με περισσότερες από 80 σφαίρες.

νεος κοσμος1

Ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη νύχτα εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1) όταν άγνωστοι σκότωσαν ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Greek Mafia. 

Ήταν λίγο μετά τις 2 τη νύχτα όταν οι δράστες πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε  ενας  44χρονος το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί ο ίδιος στη συμβολή των οδών Φρατζή και Ηλία Ηλιού και τον πυροβόλησαν με ένα καλάσνικοφ. Η αγριότητα της μαφιόζικης εκτέλεσης ήταν τέτοια που  οι  Αρχές έχουν εντοπίσει 81 φυσίγγια, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν και δύο όπλα.

 

Από το modus operandi προκύπτει ότι η  εκτέλεση ήταν επαγγελματική, κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ πρόλαβαν να εξαφανισουν κάθε ίχνος τους καθώς το  αυτοκίνητο που μεταφέρθηκαν.  βρέθηκε καμένο στο Δαφνί.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, ενώ έχει ληφθεί οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή για να εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

 

Στο στόχαστρο και πριν πέντε χρόνια το θύμα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές η εκτέλεση ήταν καλά σχεδιασμένη  αυτή την φορά, καθώς τον περασμένο Ιούνιο  του  2023 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο,  εντοπίστηκαν δύο «καθαρά» Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο αλεξίσφαιρα, σφαίρες και χειροβομβίδα. Η υπόθεση παρέμεινε μυστήριο σε σχέση με τους κατόχους του οπλισμού, αλλά όλα έδειχαν  ότι μπορεί τα όπλα να ανήκαν σε κακοποιούς που ετοίμαζαν «χτύπημα». Τελικά αυτό έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Διαβάστε επίσης-Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ-Κλεμμένο αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο

 

Το θύμα θεωρείται ως ένα «βαρύ» όνομα της νύχτας και ήταν γνωστό στις Αρχές, καθώς το 2018 είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Ο 44χρονος είχε δεχτεί επίθεση έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρίας στην κατή Κονδύλη στον Πειραιά. Και τότε οι εκτελεστές είχαν Καλάσνικοφ, το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια έπαθε εμπλοκή. Ο 38χρονος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τότε το θύμα της επίθεσης έπαιρνε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας γνωρίζοντας ότι παραμένει στόχος.

Το  θύμα διατηρούσε σχέσεις με την Bella Mafia που είχε δολοφονηθεί ένα μήνα νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του 44χρονου είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της.

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…