Newsroom

Newsroom

Νέο τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις με το νέο Ταμείο

Στην κλίνη του Προκρούστη οδηγούνται οι επικουρικές συντάξεις, κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν τα εισοδήματά τους να…

Στην κλίνη του Προκρούστη οδηγούνται οι επικουρικές συντάξεις, κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται για ακόμη μια φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» δημιουργείται ένα επικουρικό ταμείο «γίγαντας», το οποίο θα περιλαμβάνει 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Το ταμείο θα ονομάζεται Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Μάλιστα εντός της εβδομάδας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει τα επικουρικά ταμεία που θα υπαχθούν υποχρεωτικά στο νέο φορέα. Στο ΕΤΕΑ, μεταφέρθηκαν τα επικουρικά ταμεία του δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, και ΤΕΑΠΟΚΑ) και το ΕΤΕΑΜ από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Αντίθετα, έχει οριστικά ληφθεί η απόφαση, για εξαίρεση από το Ενιαίο Επικουρικό των φορέων, των Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και του Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Η τελευταία εκκρεμότητα του υπουργείου Εργασίας, αφορά την τύχη του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Η δημιουργία όμως του ταμείου «γίγαντα», μεταφράζεται αυτόματα σε περικοπές για χιλιάδες συνταξιούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται ακόμη και ανά τρίμηνο, με βάση τα οικονομικά δεδομένα.

Στο ταμείο θα υπάρχει ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος». Κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα θα μειώνονται αυτόματα και οι συντάξεις. Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα είναι δύο ειδών. Οι άμεσες θα αφορούν όσα ταμεία έχουν ελλείμματα, ενώ θα υπάρξει και νέος τρόπος για τους ασφαλισμένους.

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…