Newsroom

Newsroom

Νέο σχέδιο της φρεγάτας με πυραύλους κρουζ με την οποία η Τουρκία θεωρεί ότι θα ελέγξει το Αιγαίο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν περίπου δεκαπέντε ημέρες του τουρκικό ναυτικό έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο σχέδιο υπολογιστή της φρεγάτας TF-2000 που προορίζεται να καλύψει τις αντιαεροπορικές ανάγκες του τουρκικού στόλου. Να θυμίσουμε πως τον Ιανουάριο του 2013 η Τουρκία είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή 8 τέτοιων φρεγατών και πως από ελληνικής πλευράς λόγω έλλειψης χρημάτων ακόμα και το σχέδιο απόκτησης των φρεγατών FREMM έχει παγώσει.

586cc9ea1dc5240f5d8b4c09

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net τα σχέδια του πλοίου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και για αυτό η εικόνα αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί ενδεικτική. Όπως είναι το πλοίο στην εικόνα μοιάζει με τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία με αντιαεροπορικές ικανότητες. Πρόκειται για καταξιωμένο και οικείο σχέδιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, κάτι που δείχνει πως το τουρκικό ναυτικό επέλεξε μια περισσότερο συντηρητική προσέγγιση στον σχεδιασμό της ΤF-2000.

Σύμφωνα με την εικόνα το πλοίο θα έχει τους εξής αισθητήρες και όπλα

1 ή 2 ελικόπτερα Seahawk

4 ταχέα τηλεχειριζόμενα πυροβόλα

2 εκτοξευτές αντιαεροπορικών-αντιβαλλιστικών πυραύλων Μk49 RAM των 21 βλημάτων

5 κάθετους εκτοξευτές των 8 βλημάτων, πιθανότατα για αντιαεροπορικούς πυραύλους

2 διπλούς τορπιλοσωλήνες

Μακράς εμβέλειας ραντάρ

Ιστίο με ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες

16 πυραύλους κατά πλοίων

Ραντάρ νέας τεχνολογίας ÇAFRAD phased array radar

Κάθετο εκτοξευτή 8 βλημάτων

1 κύριο πυροβόλο των 127mm

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κάθετων εκτοξευτών, κάτι που καταδεικνύει πως θα υπάρχουν δύο είδη αντιαεροπορικών πυραύλων.

Ο μικρός κάθετος εκτοξευτής πιθανόν να έχει ως χρήση τη εκτόξευση άλλων όπλων όπως οι πύραυλοι κρουζ που αναπτύσσουν εγχώριες βιομηχανίες.

Σύμφωνα με πηγή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που μίλησε στο koutipandoras.gr υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη το πρόγραμμα της TF-2000, που ωστόσο στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει προβλήματα με το ραντάρ νέας τεχνολογίας καθώς οι χώρες που την διαθέτουν διστάζουν να την μεταβιβάσουν στην Τουρκία.




Παράλληλα την έναρξη προγράμματος ανάπτυξης συστήματος βλήματος αντιαεροπορικής άμυνας (Α/Α) που θα εξοπλίσει τις φρεγάτες αυτές ανακοίνωσε το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο σκοπός του προγράμματος είναι η εγχώρια ανάπτυξη και παραγωγή κατευθυνόμενων βλημάτων αντιαεροπορικής άμυνας μικρού – μέσου και μακρού βεληνεκούς τα οποία θα μπορούν να ολοκληρωθούν στο σύστημα διαχείρισης μάχης, το πολλαπλής χρήσης, διάταξης φάσης ραντάρ και την πλατφόρμα της φρεγάτας TF-2000 ώστε να μπορεί να παρέχει δυνατότητες αεράμυνας περιοχής.


Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…