Νέο πιασάρικο… ανακοινωθέν από την ΕΛ.ΑΣ- «Illuminati» ονομάστηκε η νέα αστυνομική επιχείρηση

Άσχετη φυσικά η ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης με την εξάρθρωση της οργάνωσης για πλαστογραφία εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών.

astynomia illuminati3 enklematike orga

Συνεχίζουν στην ΕΛ.ΑΣ να βρίσκουν πιασάρικους τίτλους στις αστυνομικές επιχειρήσεις, εμπνευσμένοι ίσως από τα αμερικάνικα σίριαλ και της ταινίες του Χόλυγουντ.

Έτσι μετά την διήμερη επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου», που μετονομάστηκε από επιχείρηση «σκούπα» που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος, σε επιχείρηση «streetcrimes», σειρά πήρε η αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Illuminati», για την εξάρθρωση οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Διαβάστε επίσης-ΕΛ.ΑΣ: Η επιχείρηση «σκούπα» μετονομάστηκε σε επιχείρηση streetcrimes

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία,  καθώς συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται ακόμη δύο, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών διαβατηρίων, ταυτοτήτων και κενών καρτών για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων.

Εκτιμάται ότι το κύκλωμα είχε αποκομίσει κέρδη 450.000 ευρώ.

Για την ιστορία, Ιλουμινάτι (Πεφωτισμένοι) ήταν το όνομα μιας μυστικής εταιρείας τον 18ο αιώνα στη Βαυαρία, που διαλύθηκε με επέμβαση της Καθολικής Εκκλησίας. Φυσικά το μυθιστόρημα “Illuminati που έγινε και ταινία το 2009 έκανε ρεκόρ εισπράξεων καθώς εξελίχθηκε σε ένα απρόβλεπτο θρίλερ στους κινηματογράφους, ενώ είχε πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Μάλλον στην ΕΛ.ΑΣ ήθελαν ένα τίτλο ευφάνταστο για να αναδείξουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά δυστυχώς δεν ήταν και ο καταλληλότερος. Εκτός αν σκέφτονται να γυρίσουν νέα σειρά στο netflix!