Νέο «όχι» από τον Νετανιάχου στην κατάπαυση του πυρός

«Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας»

μπενιαμίν νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε εκ νέου την προοπτική κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα την Τετάρτη 8/11, εν μέσω αναφορών για διαπραγματεύσεις για προσωρινή εκεχειρία με τη Χαμάς.

«Θα ήθελα να σταματήσω κάθε είδους ψευδείς φήμες που ακούμε από κάθε είδους κατευθύνσεις και να επαναλάβω ένα ξεκάθαρο πράγμα: δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», είπε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα σήμερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε – επικαλούμενο πηγές της Χαμάς – ότι το Κατάρ μεσολαβεί για την απελευθέρωση 12 ομήρων, οι 6 εκ των οποίων έχουν και αμερικανικό διαβατήριο, γι’ αυτό στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονταν και οι ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Κατάρ για την πιθανή απελευθέρωση ομήρων θα έχει αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η  Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε «είδαμε 50.000 Παλαιστίνιοι να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Επίσης, ο Χαγάρι είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

 

 

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο