Newsroom

Newsroom

Νέο Ηράκλειο: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα ρίξουν με τη σειρά τους φως στην υπόθεση της…

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα ρίξουν με τη σειρά τους φως στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο. Χθες τη νύχτα, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε έναν ακόμη κάλυκα, τον 13ο, ενώ ήδη στα εργαστήρια της υπηρεσίας βρίσκεται η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαπιστωθεί η ύπαρξη γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων.

Το βίντεο ντοκουμέντο όπου έχει καταγραφεί καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, εξετάζεται από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο δράστης που φορούσε καπέλο τζόκεϊ, χρειάστηκε μόλις 7 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει τα θύματά του. Οι δυο πρώτοι πυροβολισμοί προς τους τέσσερις άνδρες που βρίσκονταν μπροστά στην καφετέρια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έπεσαν από απόσταση 15 μέτρων αναφέρει το δημοσίευμα. Η μια από τις σφαίρες τραυμάτισε τον Αλέξανδρο Γέροντα ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Ο Αλέξανδρος πυροβολήθηκε άλλες δύο φορές, χωρίς όμως να τραυματιστεί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μιλούσαν άπταιστα Ελληνικά, ενώ φέρεται πως φώναξαν «Φασίστες ήρθαμε», πριν πυροβολήσουν. Ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μάνος Καπελώνης πυροβολήθηκαν δύο φορές ο καθένας.

Ο οδηγός της μηχανής και οι συνεργοί

Την ώρα που ο δράστης πυροβολεί τέσσερις φορές στα θύματά του εμφανίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλάνο του βίντεο ο συνεργός του δράστη, ο άνδρας που οδηγούσε τη μηχανή. Φορούσε κράνος και κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται όχι μόνο στην εξέταση της μοτοσικλέτας, αλλά και στο πολύ πιθανό σενάριο ύπαρξης ομάδας υποστήριξης τουλάχιστον δύο ατόμων, οι οποίοι παρέλαβαν με αυτοκίνητο τους δράστες, από το σημείο που παράτησαν τη μηχανή.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει νέο κυνηγητό για τον εντοπισμό του οχήματος με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαφυγή των δραστών.

Σύνδεση με τη Σέχτα και τη δολοφονία Γκιόλια κάνει η Αντιτρομοκρατική

Στο βίντεο οι δράστες δείχνουν να έχουν πλήρη έλεγχο των κινήσεών τους και χαρακτηριστική ψυχραιμία, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως είχαν πραγματοποιήσει ξανά τέτοιο χτύπημα.

Η «Σέχτα Επαναστατών» έχει χαθεί από το προσκήνιο εδώ και τρία χρόνια, οι Αρχές όμως βλέπουν κοινά στοιχεία στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, τόσο με την περίπτωση Γκιόλια, όσο και τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.

Ένας ακόμη συνδετικός κρίκος είναι το ότι η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τον οπλισμό της στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και πιστόλια τύπου Zastava, σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή.

Οι 3 + 1 καταθέσεις κλειδιά για τη δολοφονία

Σε τρεις μαρτυρίες βασίζεται μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική, ενώ η κύρια κατάθεση αναμένεται να είναι αυτή του τραυματία. Ακόμη, η Αντιτρομοκρατική ελπίζει να αντλήσει πληροφορίες από την εξέταση του τέταρτου μέλους της Χρυσής Αυγής, που γλίτωσε από την επίθεση. Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη κατάθεση, καθώς το άτομο βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Βασική επιδίωξη των Αρχών, να μάθουν εάν κάποιος από τα δύο μέλη που διέφυγαν της επίθεσης είδαν το πρόσωπο του εκτελεστή ή αν μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του ίδιου και του οδηγού της μηχανής.