Νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου

Ένας άνδρας, ο οποίος είναι "χωρίς αμφιβολία" ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε προάστιο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία, όπως επιβεβαίωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι σε συνέντευξη Τύπου.

585d09941dc524e3748b4820

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, μετά από πληροφορίες που έλαβε η ιταλική αστυνομία ότι ο Άνις Άμρι βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου. 

Ο άνδρας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα που σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τον Άνις Αμρί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο”, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. «Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε, ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.

Οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους ιταλούς συνεδέλφους του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…