Νεκρός αξιωματικός ο βασικός ύποπτος για τα εκρηκτικά που θα μπορούσαν να ανατινάξουν μια πόλη στον αέρα

Ολόκληρη πόλη θα μπορούσαν να ανατινάξουν τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού από εργαζόμενους της εταιρείας που…

Ολόκληρη πόλη θα μπορούσαν να ανατινάξουν τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού από εργαζόμενους της εταιρείας που εκτελεί έργα αναβάθμισης στις πίστες. Οι υποψίες στρέφονται στον έναν από τους δύο ιδιοκτήτες της αποθήκης όπου βρέθηκαν, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, οι εκρηκτικές ύλες ανακαλύφθηκαν στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Εντοπίστηκαν 101 τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 36 τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης, τρεις τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, πέντε τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, δέκα τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού, τρία κιβώτια των 100 τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης, 16 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, έξι τεμάχια εκρηκτικής ύλης C4, δύο στρατιωτικοί μηχανισμοί, τρία κιβώτια με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές, 157 κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές, 65 φυσίγγια των 7,62 mm και οκτώ κάλυκες των 7,62mm.

Την αποθήκη διατηρούσε ένας εκ των δύο εταίρων της επιχείρησης που εκμεταλλευόταν τον χώρο, εταίρος ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποβιώσας ήταν απόστρατος αξιωματικός, είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού και είχε ειδικότητα στα εκρηκτικά. Μετά από την αποστρατεία του, ο άνδρας εξακολούθησε να παρέχει υπηρεσίες, που είχαν να κάνουν με την ειδικότητά του στον Στρατό, αλλά δεν διευκρινίζεται αν υπήρχαν οι νόμιμες άδειες για την κατοχή του υλικού.

Ο αποβιώσας φέρεται να εργαζόταν ως πυροδότης – αναγομώτης εκρηκτικών, κυρίως σε χωματουργικές εργασίες, και μάλιστα ήταν γνωστό στην περιοχή πως εργαζόταν στα έργα διαμόρφωσης που γίνονταν στις πίστες χιονοδρομίας, ενώ παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες του για την εξουδετέρωση χιονοστιβάδων. Στην επίμαχη αποθήκη δεν βρέθηκαν ίχνη παραβιάσεων, όλα τα εκρηκτικά υλικά ήταν τακτοποιημένα κι ο χώρος, στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση ο θανών, ήταν ασφαλισμένος.

 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…