Nέες υποσχέσεις έταξε στο διαδικτυακό briefing ο Μητσοτάκης

«Λύσεις και έργα αντί για τοξικότητα και ανούσιες καβγάδες» προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού του έργου.

mitsotakis kinito

Τη δική του, ωραιοποιημένη, εκδοχή για τα πεπραγμένα ης κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα, έδωσε ο πρωθυπουργός στο καθιερωμένο διαδικτυακό briefing ο πρωθυπουργός,  υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις «προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

Νέες υποσχέσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με την υπόσχεση για σταδιακή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο προγραμματισμός για τη δεύτερη φάση επανέναρξης, από αύριο, δεν είναι εφικτό να γίνει, τουλάχιστον για τον προαστιακό και κομμάτια του βόρειου δικτύου. Κανονικά αύριο Δευτέρα θα έπρεπε να προστεθεί και το δρομολόγιο του Προαστιακού Αθήνα, ΣΚΑ, Κόρινθος, Κιάτο, Αίγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ωστόσο, δεν θα προστεθεί το δρομολόγιο αλλά ούτε και τα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα, για τα οποία είχε παραταθεί η ακινησία τους, δηλαδή τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Δράμα, Αλεξανδρούπολη -Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Από την πλευρά του ο ο ίδιος υποστήριξε ότι ανά πενθήμερο θα προστίθενται επιπλέον γραμμές στα τρένα, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη πριν το Πάσχα και σημειώνει ότι συγκροτήθηκε και λειτουργεί Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και της Hellenic Train για να επιτηρεί καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας και να προχωρήσει με πολύ γοργά βήματα η αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου.

Ο  πρωθυπουργός  ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διαθέσεις των πολιτών, ισχυρίζεται ότι «…περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες». «Έχουμε δει με επώδυνο -πρόσφατα και με τραγικό- τρόπο ότι δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε το άσπρο-μαύρο  σε ό,τι αφορά το νόμο που ενέκρινε η κυβέρνηση ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του νερού,  υποστηρίζοντας ότι διάταξη του νομοθετήματος «διασφαλίζει -για πρώτη φορά, ρητά με νόμο, ότι το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό. Είναι λυπηρό που η Αντιπολίτευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας δήθεν ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού»

 

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…