Νέες μειώσεις στους μισθούς 204.000 υπαλλήλων του Δημοσίου

«Μαχαίρι» ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στο εισόδημα σε εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) που εργάζονται…

dhmosio

«Μαχαίρι» ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στο εισόδημα σε εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) που εργάζονται στο Δημόσιο. Οι ριζικές αλλαγές, αναμένονται από τον Οκτώβριο στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου. Και τούτο διότι τα κριτήρια του μπόνους αποδοτικότητας θα αποτελέσουν μια κρίσιμη διαρθρωτική αλλαγή για την Τρόικα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» έρχονται μειώσεις σε 204.000 αποφοίτους Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) και αυξήσεις,, υποτίθεται σε υπαλληλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης . Η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με το οποίο όλοι θα πληρώνονται βάσει προσόντων, θέσης ευθύνης και αποδοτικότητας, αποτελεί έναν από τους βασικότερους σχεδιασμούς που θέλει να υλοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά των συνδικαλιστών εκφράζονται ανησυχίες για ένα νέο καθεστώς ευνοιοκρατίας που θα κατατείνει στην προστασία «ημετέρων».

Το μέτρο, όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο», δήλωση που καθιστά προφανείς τις αυξομειώσεις μισθών. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν θέλει να υπερβεί το συνολικό κόστος ύψους 15,7 δισ. που καταβάλλει για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Τρόικα, πάντως, θέλει μια τέτοια εξέλιξη, την οποία αντιμετωπίζει ως διαρθρωτική αλλαγή, ενώ η ηγεσία του ΥΠΔΜ την προβάλλει ως μείζονος αξία μεταρρύθμιση.

Στο μεταξύ η τρόϊκα με πιεστικό τρόπο ζητά θα φέρει και τα «νέα ειδικά μισθολόγια». Ένα απ΄ αυτά αφορά στους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το νέο μισθολόγιο για το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας θα καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές. Κάτι που όπως αναφέρει υπήρχε ως πρόβλεψη στο προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και αφαιρέθηκε έπειτα από πολιτικές πιέσεις στην κυβέρνηση. Με το νέο μισθολόγιο αναφέρει το δημοσίευμα οι στρατιωτικοί “θα προσπαθούν περισσότερο να πάρουν τις προαγωγές τους,καθώς δεν θα προκύπτει αυτόματη αύξηση μισθού,αν δεν προαχθούν”.

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Παπαντωνίου 3

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής…