Newsroom

Newsroom

Νέες λεπτομέρειες για το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους – Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων

Σήμερα ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη του δράματος στους Αγίους Αναργύρους με τις κηδείες της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ, της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και της μόλις τριών ετών Μυρτούς-Πετρίνας, που δολοφονήθηκαν από 46χρονο αστυνομικό Χρήστο Ζαπαντιώτη τα ξημερώματα Δευτέρας.

5a3a1f201dc5248c5d8b45a8

Αντίθετα, η σορός του αστυνομικού που έπειτα από την τριπλή αυτοκτονία έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο, θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας

Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν να ερευνούν την υπόθεση και να αναζητούν τα κίνητρα του δράστη, ενώ οι λεπτομέρειες που έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια συγκλονίζουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα πτώματα τόσο της συζύγου όσο και πεθεράς του αστυνομικού βρέθηκαν κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού. Αυτό σημαίνει πως οι δύο γυναίκες βλέποντας τον 46χρονο σε αμόκ να βαστάει το όπλο του, προσπάθησαν να ξεφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια. 


Η σύζυγός του, Ελένη Χερουβείμ δέχτηκε τρεις σφαίρες και η πεθερά του, Βασιλικής Χερουβείμ δύο σφαίρες. Και οι δύο γυναίκες εκτελέστηκαν από απόσταση περίπου μισού μέτρου.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν συνολικά οκτώ σφαίρες, εκ των οποίων η μία δεν είχε βρει στόχο.

Επίσης, αφού ο δράστης, σκότωσε τη σύζυγο και τη πεθερά του, πήγε στο δωμάτιο της μικρής του κόρης την οποία πυροβόλησε ενώ το πτώμα του ίδιου του δράστη βρέθηκε σε εμβρυική στάση δίπλα στο νεκρό κοριτσάκι του.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι μεταξύ της δολοφονίας της συζύγου του και της δική του αυτοκτονίας μεσολάβησε τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα κάτι που δείχνει ότι ο 47χρονος μετά το φονικό περιπλανήθηκε στο διαμέρισμα σκεπτόμενος τι να κάνει μέχρι να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος και στη δική του ζωή πλάι στο κρεβάτι της κόρης του. 


Τα κίνητρα του δράστη

Κι ενώ το τοπίο ξεκαθαρίζει για το πώς έγινε το έγκλημα, αναπάντητο παραμένει ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στενός συγγενής του αστυνομικού, ο 46χρονος φαίνεται πως είχε αρκετές διαφωνίες με την πεθερά του, ενώ είχαν και συχνούς καβγάδες με τη σύζυγό του.

Ο 46χρονος πίστευε πως η ιδιότυπη αυτή συγκατοίκηση με την πεθερά του, αφού η ίδια έμενε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, δημιουργούσε προβλήματα στη σχέση του με τη γυναίκα του και για το λόγο αυτό πίεζε την σύζυγό του να μετατρέψει τον πρώτο όροφο σε ιατρείο τόσο για να μην πληρώνει ενοίκιο όσο και για να είναι κοντά στο παιδί τους. Ωστόσο, τόσο η σύζυγός όσο και η πεθερά του ήταν αντίθετες.

Επίσης, οι αρχές ερευνούν η αιτία της διαφωνίας τους να ήταν το ενδεχόμενο να ήθελε να του γράψει άλλο ακίνητο. Σχετικά με τον λόγο που αποφάσισε να σκοτώσει τη σύζυγό του, εκτιμάται ότι ενδεχομένως εκείνη να του ζήτησε να φύγει από το σπίτι ή ακόμα και να πάρουν διαζύγιο. 

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Ποια τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Άγιοι Ανάργυροι: Ο αστυνομικός επί μία ώρα σκεφτόταν να αυτοκτονήσει

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…