Newsroom

Newsroom

Νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Κάλεσμα στους Αιγύπτιους να διαδηλώσουν εκ νέου σε όλη τη χώρα την Κυριακή κατά της ανατροπής του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ…

Κάλεσμα στους Αιγύπτιους να διαδηλώσουν εκ νέου σε όλη τη χώρα την Κυριακή κατά της ανατροπής του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις ένοπλες δυνάμεις απηύθυνε ένας συνασπισμός ισλαμιστικών οργανώσεων του οποίου ηγείται η Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Eντωμεταξύ να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της χώρας, ζήτησε ο μεταβατικός πρόεδρος Άντλι Μανσούρ από τον ως σήμερα ηγέτη της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, σύμφωνα με την ελεγχόμενη από το κράτος εφημερίδα αλ Αχράμ.

Μέχρι στιγμής από τις 26 Ιουνίου οι ταραχές έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων στη χώρα.
Χθές δράστες άνοιξαν πυρ από μοτοσικλέτα και σκότωσαν τον 39χρονο ιερέα Μίνα Αμπούντ Σαρουίν, ενώ περπατούσε στην περιοχή Μασαΐντ της παραλιακής πόλης Ελ Αρίς, επαρχιακής πρωτεύουσας του Βορείου Σινά.


Αγριες συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς και 200 τραυματίες, ενώ στο Κάιρο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς οπαδοί και αντίπαλοι του Μόρσι συγκρούστηκαν στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα σε τανκς που έχει βγάλει έξω ο στρατός.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός θα επέμβει για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις που σημειώνονται απόψε.

«Δεν θα πάρουμε το μέρος κάποιου. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή των διαδηλωτών», δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι και πρόσθεσε: «Ο στρατός θα επέμβει για να χωρίσει τις δύο αντίπαλες πλευρές».


Eντωμεταξύ σε εμφάνισή του ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ισλαμιστών, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε τέμενος σε προάστιο του Καίρου, ο αρχηγός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, διεμήνυσε ότι η Αδελφότητα «θα ολοκληρώσει την επανάσταση» και οι ισλαμιστές «θα δώσουν τη ζωή τους» για να επαναφέρουν τον Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία. «Στον μεγάλο αιγυπτιακό στρατό, λέω Allahu Akbar [ο Θεός είναι μεγάλος] θα θυσιαστούμε» φώναζε ο Μπαντίε καθώς ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από το πλήθος.


«Τα γυμνά στήθη μας είναι ισχυρότερο από τις σφαίρες» δήλωσε και κάλεσε το στρατό να μην πυροβολεί τους ίδιους τους πολίτες του, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως οι υποστηρικτές του Μόρσι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις «κατά εκατομμύρια» έως την επάνοδό του.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…