Newsroom

Newsroom

Νέα θεωρία για την εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370: Ο πιλότος ήταν αναίσθητος, δεν ήθελε να αυτοκτονήσει

Προ ημερών μία ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα των αερομεταφορών έριξε φως στο θρίλερ της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines υποστηρίζοντας πως ο κυβερνήτης Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό.

5b06ae161dc5246c1a8b4569

Ωστόσο, τη θεωρία αυτή έρχεται να ανατρέψει μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία απορρίπτει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Η Κριστίν Νεγκρόνι μιλώντας στην εκπομπή “The Crash Detectives” του ΒΒC απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο κυβερνήτης ήθελε να αυτοκτονήσει.

Απόδειξη για τα όσα λέει είναι οι φωτογραφίες από τα flaps των πτερυγίων, που βοηθούν στην προσγείωση και τα οποία ξεβράστηκαν στο νησί La Reunion.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι flaps αυτά δεν είχαν ανασηκωθεί κατά τη συντριβή του Boeing τον Μάρτιο του 2014, πράγμα που σημαίνει ότι ο πιλότος δεν είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου.

«Λόγω μιας ταχείας αποσυμπίεσης στο αεροσκάφος οι πιλότοι έπαθαν μερική υποξία κι ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να λάβουν λογικές αποφάσεις. Ο ένας ή και οι δύο στο πιλοτήριο οδήγησαν ακούσια εκτός πορείας το αεροσκάφος πετώντας μέχρι που κατέρρευσαν. Το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει μέχρι που ξέμεινε από καύσιμα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» υποστήριξε.


Πάντως, τους ισχυρισμούς του Καναδού ερευνητή αεροπορικών δυστυχημάτων, Λάρι Βανς,Βανς περί «ελεγχόμενης πτώσης» (controlled ditching) του Boeing στη θάλασσα απέρριψαν χθες και ερευνητές του Αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών (ΑΤSB) επιμένοντας ότι ο πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του κατά τις τελευταίες στιγμές κι ότι το αεροπλάνο ήταν εκτός ελέγχου.

O Βανς μιλώντας στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Minutes, υποστήριξε ότι ο Ζαχ έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών, κινούμενος ακριβώς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη με σκοπό να μην τον πιάσουν τα ραντάρ, να εξαφανίσει την πτήση και μετά ανενόχλητος και χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του να καταρρίψει το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο που ήξερε ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής