Newsroom

Newsroom

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου

Στην τελική ευθεία μπαίνει όπως όλα δείχνουν η οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Οι τρεις πολιτικοί…

Στην τελική ευθεία μπαίνει όπως όλα δείχνουν η οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα το πρωί στο Μαξίμου, προκειμένου να κλειδώσουν τα νέα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές, διαρθρωτικά μέτρα και φορολογικά έσοδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει τη Δευτέρα ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο άλλωστε έχει σημάνει συναγερμός. Όπως επισημαίνεται πλέον δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο για νέες καθυστερήσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, με τις τελευταίες παρατηρήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στον φάκελό του, αμέσως μετά την αποχώρησή του από το γραφείο του κ. Βενιζέλου μετέβη αργά χθες το βράδυ στο Μαξίμου για νέα σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά.

Ωστόσο, το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από τις διαθέσεις των δανειστών, καθώς εάν το πακέτο τω νέων μέτρων δεν είναι ικανοποιητικό θα απαιτηθούν και επιπρόσθετα. Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη κιόλας ημέρα να προωθήσει το επώδυνο πακέτο στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί ως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας. Διαφορετικά, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα κατατεθεί τη Δευτέρα με ένα περίγραμμα των μέτρων, ενώ η ψήφισή τους θα παραμένει σε εκκρεμότητα έως τη συνεδρίαση του Eurogrpoup, στις 8 Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο σχετικός νόμος θα προωθηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή σε ένα και μόνον άρθρο.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής