Newsroom

Newsroom

Νέα στοιχεία: Με το ίδιο όπλο πυροβόλησε ο μανιακός τους οδηγούς ταξί

Το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και στις δυο επιθέσεις από τον μανιακό άνδρα σε βάρος οδηγών ταξί. Αυτό απέδειξε ο βαλλιστικός έλεγχος.

58b6d5551dc5245f248b4578 2

Ειδικότερα, όπως ταυτοποιήθηκε κατά τον βαλλιστικό έλεγχο από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στις δυο επιθέσεις έγινε χρήση του ίδιου όπλου των 22 χιλιοστών.

Αυτό αποδεικνύει πως πρόκειται μάλλον για τον ίδιο άνθρωπο, επομένως μιλάμε για έναν μανιακό δράστη.

Ειδικότερα, έχουμε να κάνουμε με έναν σειριακό δράστη, που στοχοποίησε συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα και σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, απογευματινές και βραδυνές αντίστοιχα ώρες, σε μία περιοχή την οποία ενδεχομένως γνωρίζει καλά.

Το προφίλ του δράστη

Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του μανιακού δολοφόνου που “κυνηγά” οδηγούς ταξί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για Έλληνα ηλικίας 25-30 ετών, με ύψος λίγο πάνω από 1.70, αδύνατο, ο οποίος συνηθίζει να κυκλοφορεί με φόρμες και μπουφάν με κουκούλα.

Όπως φαίνεται ο δράστης εξαφανίζεται μετά τις επιθέσεις, επομένως γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή της Κηφισιάς και εκεί δρα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ίδιος να είναι και κάτοικος Κηφισιάς, γι’ αυτό και να δρα σε αυτήν, αφού αυτήν γνωρίζει καλύτερα για να οργανώνει τις κινήσεις του.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία.

Η φονική επίθεση το βράδυ της Τρίτης

Δεκαοχτώ ημέρες πριν τη δολοφονική επίθεση της Τρίτης, εις βάρος του άτυχου 52χρονου οδηγού ταξί, είχε προηγηθεί μια άλλη επίθεση στην ίδια περιοχή.

Ο 32χρονος οδηγός που επέζησε της επίθεσης έχει περιγράψει τα όσα συνέβησαν στους αστυνομικούς.

Ο πρώτος οδηγός ταξί που έπεσε θύμα του μανιακού έχει αναφέρει στις αρχές ότι είχε παραλάβει έναν νεαρό από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας με κατεύθυνση την Κηφισιά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ. 

Όπως υποστήριξε, όταν έφθαναν κοντά στον προορισμό τους, και ενώ το ταξί βρισκόταν εν κινήσει, αισθάνθηκε έναν έντονο πόνο, κάψιμο και ζαλάδα στο κεφάλι του πίσω από το δεξί αυτί. Ζήτησε μάλιστα από τον «πελάτη» να τραβήξει το χειρόφρενο για να μη χτυπήσουν, κάτι που έκανε. Μετά ο 32χρονος λιποθύμησε. Ο δράστης φέρεται να πήρε τα κλειδιά του ταξί και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να πάρει χρήματα.

Το γεγονός ότι ο 32χρονος οδηγός ταξί δεν άκουσε πυροβολισμό, παρότι δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο μανιακός χρησιμοποιεί όπλο με σιγαστήρα, ενώ οι κάλυκες που έχουν βρεθεί παραπέμπουν σε 22άρι όπλο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για άνθρωπο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτόν το λόγο αναζητούν στις επίμαχες περιοχές άτομα που ενδεχομένως έχουν εκδηλώσει βίαιες συμπεριφορές και έχουν νοσηλευτεί.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

εκτακτο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…