Newsroom

Newsroom

Νέα σχολική χρονιά: Καταλήψεις ανά την Ελλάδα μόλις από τη δεύτερη μέρα

Υπό κατάληψη τελούν διάφορα σχολικά κτίρια, με ή χωρίς τη συνδρομή των γονιών. Όπως προκύπτει από τα πραγματικά στοιχεία ο μέσος όρος των 17 μαθητών ανά τάξη φαίνεται στην πράξη ότι αποτελεί μόνο φαντασία της Νίκης Κεραμέως και το αίτημα σε αρκετές καταλήψεις είναι η κατάτμηση των τμημάτων. Αντιδράσεις επίσης σημειώνονται σχετικά με τη χρήση μάσκας.

5f0f704319182416c71d08f1 2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανά την επικράτεια προχωρούν σε καταλήψεις των σχολείων με αιτήματα που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη αλλά και τη χρήση μάσκας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί καταλήψεις σε Χανιά, Πάτρα και Καρδίτσα. 

Στα Χανιά: Υπό κατάληψη από τους μαθητές τελεί σήμερα το Γυμνάσιο Βουκολιών στα Χανιά. Οι μαθητές δεν επέτρεψαν στους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο σχολείο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία για κατάληψη φέρεται να προέρχεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μέρος των μαθητών. Ως αποτέλεσμα, το μάθημα δεν ξεκίνησε, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει απευθυνθεί στην αστυνομία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος και στέλνει τεχνικό που θα κόψει την κλειδαριά, την οποία τοποθέτησαν οι καταληψίες στην πόρτα του σχολείου.

Στην Πάτρα: Υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας. Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μη φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.

Στην Καρδίτσα: Μετά τον Αγιασμό ήρθε η κατάληψη σε τρία σχολεία της Καρδίτσας, που βρίσκονται στο συγκρότημα σχολικών κτιρίων μετά την οδό Τρικάλων. Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, δεν ξεκίνησαν μαθήματα στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και στο 2ο  ΓΕΛ Καρδίτσας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι αντιδράσεις προέρχονται από μερίδα κόσμου που συμμετέχει και στην κίνηση πολιτών που αντιδρούν συνολικά στη χρήση μάσκας ανάμεσα στους οποίους και πολύ χρυσαυγίτες, ή πρόκειται για γονείς οι οποίοι αντιτίθενται στη χρήση μάσκας λόγω των χθεσινών ευτράπελων που συνέβησαν με ευθύνη της κυβέρνησης και τις μάσκες – σεντόνια που μοιράστηκαν στους μαθητές

Η πρώτη αγωνιστική κινητοποίηση της χρονιάς, έρχεται πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και δεν έχει καταγραφεί, προς το παρόν, η αιτία της.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…