Newsroom

Newsroom

Νέα «πυρά» του τηλεοπτικού…διαφωνούντα Πάνου Σκουρλέτη κατά Κασσελάκη: «Χτύπημα στην καρδιά Τσίπρα η δήλωση για τα 37 δισ»

Συνεχίζει τις επιθέσεις ο Πάνος Σκουρλέτης συνεχίζοντας να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, από όπου αποχώρησε

skourletis 5

Οι χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στo Μega για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, προκάλεσαν το ξέσπασμα από τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας την έκρηξη του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η μεγάλη του διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πως ο ίδιος δεν θέλει να αυξήσει τη φορολογία. «Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Οργισμένη απάντηση Δραγασάκη στον Κασσελάκη

Σε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Δραγασάκης τον εγκάλεσε, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Δραγασάκης τον συμβούλευσε, επίσης, να μην εκτίθεται και να μη δίνει λαβή στη ΝΔ.

Η αντίδραση Τσακαλώτου

Τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ και τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 έδωσε χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το “νέο”.

ΥΓ.: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, τελείωσε»

Την σκυτάλη σήμερα πήρε και ένας ακόμα αποχωρήσαντας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης που έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε  επιθέσεις κατά του  Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρώην υπουργός  σε συνέντευξη του στον φιλόξενο και για εκείνον…ΣΚΑΪ κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Κασσελάκη και είπε ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «χτύπησε στην καρδιά τον Αλέξη Τσίπρα» για τα 37 δισ και πρόσθεσε πως με αυτή τη δήλωση «αποδομεί την πολιτική Τσίπρα και υποστηρίζει την άλλη πλευρά, αυτά που λέει η ΝΔ. Τι μας λέει; Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από τα μνημόνια, έπρεπε να ακολουθήσει ένα 4ο πιο λάιτ μνημόνιο».

Πρόσθεσε ότι το κόμμα βρίσκεται σε μια επιταχυνόμενη μετάλλαξη προς ένα κεντροδεξιό μόρφωμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε τελειώνει, έκλεισε τον κύκλο του» είπε.

Επανέλαβε ότι η ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ ήταν  «κακοποιητική για την αριστερά και τις παραδόσεις» και πρόσθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση εξαΰλωσης.

«Η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί κενό που πρέπει να καλυφθεί, να προκύψει πολιτικός χώρος» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός κόμματος, θέλουμε να συζητήσουμε με ανένταχτους, να δώσουμε απαντήσεις».

Βολές και σε Τσίπρα

Σε ερώτηση αν έπρεπε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει παρέμβει κατά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «κράτησε μια στάση ουδετερότητας στη διαδικασία. Καλώς έκανε, γιατί το άλλο θα είχε τον χαρακτήρα παράδοσης δαχτυλιδιού».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η στάση αυτή θα ήταν πιο αξιόπιστη αν στη δεδομένη στιγμή που η πλευρά Κασσελάκη εργαλειοποιούσε το όνομα του, παρενέβαινε και έλεγε δεν σας επιτρέπω να λέτε ότι σας φύτεψα».

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…