Newsroom

Newsroom

Νέα πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση του υδραργύρου και στα νότια της χώρας, το τσουχτερό κρύο αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

kairosbrohes

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά της το τσουχτερό κρύο, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις και το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

Α. Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (της τάξεως των 6 – 8 βαθμών Κελσίου) κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα βόρεια και κεντρικά που ήδη έχει πέσει σημαντικά, θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ισχυρό παγετό τις βραδινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή (21-10-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Δ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.

β) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Κλήσεις στη πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων

Περιορισμένο αριθμό κλήσεων έχει δεχτεί για την Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν. Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί έως τώρα η Πυροσβεστική κλήθηκε για πτώσεις δέντρων σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, η Παλλήνη, η Ιπποκράτειος Πολιτεία, η Αγία Παρασκευή.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί τα επιχειρησιακά σχέδια, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και πλημμυρών καθώς και των συνοδών τους φαινομένων λόγω της επιδείνωσης του καιρού και στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…