Νέα πρόκληση Φλωρίδη: «Με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε όλο το βαρύ έγκλημα»

Οργισμένη αντίδραση του Νίκου Παρασκευόπουλου προκάλεσαν νέες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη

φλωριδης

«Με τη νέα μεταρρύθμιση δίνουμε βάρος στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου και πρόσθεσε για τον νόμο Παρασκευόπουλου: «τέτοιος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει από μένα».

«Αποφυλακίστηκε όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας»

Όπως εξήγησε , στον ΑΝΤ1 «ο νόμος αυτός οδήγησε στο να αποφυλακιστεί όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας. Με τον νόμο αυτό, όσοι ήταν να απολυθούν το 2023, απολύθηκαν το 2017. Απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές. Οι διευθυντές των φυλακών έλεγαν ότι αν η κοινωνία έβλεπε ποιοι αποφυλακίζονται θα είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν θα έβγαιναν έξω. Όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας».

Συνεχίζοντας, δε, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «οι αντιλήψεις των υπουργών και των κυβερνήσεων που μετατρέπονται σε αποφάσεις και νόμους έχουν επιπτώσεις και εγώ αξιολογώ τις επιπτώσεις όχι τις προθέσεις. Δεν λέω ότι ο κ .Παρακευόπουλος είναι εγκληματίας αλλά έχουν μια λάθος αντίληψη καθώς το μυαλό τους είναι στην προστασία των εγκληματιών».

 

Η απάντηση Παρασκευόπουλου

Απαντώντας στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός «οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή», ενώ υποστήριξε ότι ο Γιώργος Φλωρίδης τον στοχοποιεί προσωπικά.

Και τόνισε ότι η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης «είναι επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη».

Η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη
Στην περίοδο ισχύος του «νόμου Παρασκευόπουλου» οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν μια καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη σημερινή. Όπως φαίνεται, όμως, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Φλωρίδης επιχειρεί τόσα χρόνια μετά τους νόμους 4322/2015 και 4411/2016 να με στοχοποιήσει προσωπικά.

Προφανώς ο κ. Υπουργός γνωρίζει πόσες συνέπειες ύβρεων και απειλών βίας προκάλεσαν τότε στην καθημερινότητά μου οι ψευδολογίες αυτές, που έχουν καταγραφεί άλλωστε επίσημα. Η δήλωση όχι μόνο είναι θλιβερή και ανάξια απάντησης με επιχειρήματα, αλλά κυρίως είναι και επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…