Νέα πρόκληση της Ουγγαρίας: Ζητά από την Ε.Ε. να απελαθούν στην Ελλάδα 52.000 πρόσφυγες

Σε μια νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο προσωπάρχης του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις δραματικές επιπτώσεις του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, ζήτησε να απελαθούν στην Ελλάδα 52.000 πρόσφυγες, τους οποίους αποκάλεσε παράνομους μετανάστες.

57482b531dc524b43b8b4c2a

Πρόκειται για πρόσφυγες τους οποίους χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, θέλουν να επαναπροωθήσουν στην ουγγρική επικράτεια. «Είναι αντιφατικό για την Ε.Ε. να αναγνωρίζει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα, αλλά να μη θέλει να στείλει πίσω τους αιτούντες άσυλο σε ένα κράτος-μέλος της Ένωσης», είπε συγκεκριμένα ο Λαζάρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν ενέκρινε χθες επιπλέον χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ προς την Άγκυρα, εκ των οποίων τα 20 θα ενισχύσουν την τουρκική ακτοφυλακή για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ τα υπόλοιπα 27 θα δοθούν για υποδομές εκπαίδευσης και κοινωνικής στήριξης σύρων προσφύγων, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Χθες εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πέταξε το γάντι στον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι «περιμένουμε η Άγκυρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι απειλές δεν αποτελούν το καλύτερο διαπραγματευτικό εργαλείο». «Είμαι πεπεισμένος πως η συμφωνία θα έχει -και έχει ήδη- αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Μια «ανελεύθερη» Δημοκρατία

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

terezakis 1024x495 1

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, προσπάθησε να πείσει ότι τα τρένα είναι ασφαλή μετά τα…

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

εμπρησμος

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές έχουν προκαλέσει τα συνεχόμενα περιστατικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων που σημειώνονται…