Νέα καθυστέρηση στη διερεύνηση των καταγγελιών Βγενόπουλου κατά της Β. Θάνου

Μία ακόμα καθυστέρηση στη διερεύνηση των καταγγελιών του Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου φέρνει η ανανέωση για λίγες μέρες της άδειας ασθενείας του αντεισαγγελέα Π. Καραγιάννη, που έχει χρεωθεί την υπόθεση.

574aa2ce1dc52407168b4605

Η εισαγγελική διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Βγενόπουλου αρχικά είχε ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Α.Π Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία από την αρχή του τρέχοντος δικαστικού έτους και πριν ξεσπάσει η αντιδικία αυτή είχε οριστεί ως υπεύθυνη για την έρευνα σε βάθος υποθέσεων δικαστικών λειτουργών, από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κ. Σπυροπούλου, αμέσως μόλις χρεώθηκε τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου, υπέβαλε δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της, επικαλούμενη ότι ο γιος της εργάζεται σε επιχειρηματικό όμιλο στον οποίο είχε διατελέσει διευθυντής ο εκ των στενών συνεργατών του εν λόγω επιχειρηματία, Μάρκος Φόρου.

Όπως επισήμανε η κ. Σπυροπούλου, δεν γνωρίζει και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε τον επίμαχο επιχειρηματία, ούτε με τον στενό συνεργάτη του, αλλά αποφάσισε για λόγους ευπρέπειας να απέχει από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να μη δοθεί αφορμή αμφισβήτησης για την αντικειμενικότητα και την ευθυκρισία της και για να μην τεθεί σε αμφιβολία το απροκατάληπτο της κρίσης της.

Κατόπιν αυτών, όπως προκύπτει και από το βούλευμα του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτό το αίτημά της για αποχή από την επίμαχη υπόθεση, η αναφορά Βγενόπουλου έφτασε σε εκείνην την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή, και στις 24 Μαΐου υπέβαλε τη δήλωση αποχής της.

Κατόπιν αυτών, εισαγγελέας στην υπόθεση ανέλαβε ο κατά σειρά επόμενος, Παν. Καραγιάννης, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια ασθενείας, η οποία ανανεώθηκε. Πάντως, έως τώρα ο κ. Καραγιάννης δεν έχει αρνηθεί να αναλάβει την εν λόγω υπόθεση.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…