Newsroom

Newsroom

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν οι ανακρίσεις των 105 συλληφθέντων

Απολογούνται οι πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη

EK - Νεα φιλαδελφεια

Ενώπιον των ανακριτών θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βαριά αδικήματα. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε κάθε ανακριτή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξης (κακούργημα)

*κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στους 105 κατηγορουμένους περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ακατάσχετη αιμορραγία φαίνεται να είναι ο λόγος που έφερε το θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, η οποία οφείλεται σε ένα και μοναδικό τραύμα στο χέρι, που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ιατροδικαστής δρ. Νίκος Καλογρηάς ανίχνευσε και χτυπήματα στα χέρια από την προσπάθεια του Μιχάλη Κατσουρή να προστατευθεί από τη μανία των χούλιγκαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 29χρονος προσπάθησε να σηκωθεί και να φθάσει μέχρι το περίπτερο που ήταν λίγα μέτρα μακρυά όμως εκεί ακριβώς δίχως να μπορεί να αντέξει άλλο σταμάτησε και έπειτα κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε και ο θάνατος του.

Σήμερα η κηδεία

Εν τω μεταξύ, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή. Η οικογένεια του 29χρονου ζήτησε να πραγματοποιηθούν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» αντί στεφάνων. «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” στη μνήμη του αδικοχαμένου μας” αναφέρει το μήνυμα της οικογένειας», αναφέρει το μήνυμα της οικογένειας.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…