Προσωρινό φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας – Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη με τους πρυτάνεις 4 ΑΕΙ και στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ φέρεται να αποφάσισε να αποσύρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, βάζοντας στον «πάγο» τη φύλαξη των ΑΕΙ, σύμφωνα με την avgi.gr και την efsyn.gr.
Kατά τη σύσκεψη και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν τα εξής:
«Eμείς εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα σχέδια και ό,τι μας ζητούν οι πρυτανικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό».
Στο μεταξύ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίας για τα προαπαιτούμενα ασφαλείας, όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας και κάρτες εισόδου φοιτητών.
Πάντως, άγνωστο παραμένει το αν η απόσυρση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα επιφέρει και ταυτόχρονη απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το ΑΠΘ, αφού η παρουσία τους στο Βιολογικό τμήμα για τη βιβλιοθήκη είχε ξεκινήσει πριν την ενεργοποίηση της ΟΠΠΙ, ενώ παρουσία ΜΑΤ υπάρχει και στην Πρυτανεία.