Η ΕΛΑΣ διαψεύδει την αποχώρηση ΟΠΠΙ από τα 4 ΑΕΙ αλλά όχι με πειστικό τρόπο – Η απάντηση

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να διαψεύσει το προσωρινό πάγωμα - όχι όμως ιδιαίτερα πειστικά - με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. να έχει αρκετά «θολά» σημεία.

Νωρίτερα η avgi.gr και efsyn.gr  έκαναν λόγο για προσωρινό φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, δίχως ωστόσο να είχε αποσαφηνιστεί εάν έχει υπάρξει απόφαση για ολική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα ΑΕΙ – Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να διαψεύσει το προσωρινό πάγωμα όχι όμως ιδιαίτερα πειστικά, με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. να έχει αρκετά «θολά» σημεία.

Kατά τη σύσκεψη και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες, ανέφεραν οι πληροφορίες, με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να επισημαίνουν, «Eμείς εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα σχέδια και ό,τι μας ζητούν οι πρυτανικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό».

Ωστόσο στη συνέχεια, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρούν να διαψεύσουν το ζήτημα της καθυστέρησης των περιπολιών εντός των τεσσάρων πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο), υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η παρουσία των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) θα γίνεται σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, γεγονός που αφήνει το θέμα τελικά λίγο πιο «ανοιχτό».

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

 

Βούτσης: Να ανακόψουμε τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα και την αποχή

Βούτσης: Να ανακόψουμε τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα και την αποχή

«Έχουμε πλέον ξεκινήσει μια προσπάθεια ευρύτερη για αυτό που λέω εγώ ανασύνθεση του προοδευτικού πολιτικού…

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…