Νέα ευρωπαϊκή «φάπα» στην επιστολή Βραϊλά: «Μια… μικρή διόρθωση» από τη Σόφι ιντ’ Φελτ

«Μια μικρή διόρθωση στον Ι. Βραϊλά: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αφορά την Ευρώπη και μάλιστα πολύ»

Με μια σύντομη ανάρτηση διόρθωσε τον πρέσβη της Ελλάδας στην ΕΕ Ιωάννη Βραϊλά η ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ιντ’ Φελτ, σχετικά με τη φράση που χρησιμοποιεί στην επιστολή του για τις παρακολουθήσεις, όπου αμφισβητεί το κατά πόσον αφορά τις δομές της ΕΕ η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στο θέμα των παρακολουθήσεων πολιτών.

H βουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και µέλος των επιτροπών LIBE και PEGA, αναδημοσιεύοντας το απαντητικό έγγραφο προς την Κομισιόν, από τον κ. Βραϊλά, τονίζει:

«Μια μικρή διόρθωση στον Ι. Βραϊλά: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αφορά την Ευρώπη και μάλιστα πολύ. Για αυτόν τον λόγο το Ευρωκοινοβούλιο και η Επιτροπή PEGA το διερευνούν. Εκτός από το ότι παραβιάστηκαν νόμοι της ΕΕ όπως το GDPR, ευρωβουλευτές και στελέχη της Κομισιόν στοχοποιήθηκαν. Και τα εθνικά κοινοβούλια είναι μέρος του Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Βραΐλας είναι πρέσβης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό σε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Στις 5 Αυγούστου ανέλαβε να απαντήσει στην επιστολή της Κομισιόν για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την απάντηση του οποίου δημοσίευσε στο Politico η δημοσιογράφος Νεκταρία Σταμούλη.

Η τελευταία στοχοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ως ΣΥΡΙΖΑία ωστόσο, στη συνέχεια δημοσιεύτηκε το πλήρες κείμενο της δισέλιδης επιστολής του κ. Βραΐλα προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Politico και της Ν. Σταμούλη.

Σόφι ιντ’ Φελτ: Να εμπλακεί η Europol στην έρευνα για τις υποκλοπές

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν λίγες ημέρες στο Documento και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Βενάκη η Σόφι ιντ’ Φελτ είχε μιλήσειγια τις πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου που έχουν γίνει στην Ελλάδα

«Εάν ο κ. ∆ηµητριάδης νιώθει πως οι κατηγορίες σχετικά µε τις συνδέσεις του µε την Intelexa είναι ψευδείς, τότε πρέπει να είναι ειλικρινής για το όλο πράγµα. Πρέπει να µάθουµε την πλήρη εικόνα» δηλώνει στο Documento η Σόφι ιντ’ Φελτ, λέγοντας επιπλέον ότι «αν ήµουν η Intelexa, θα τα κατέστρεφα τα στοιχεία όσο πιο γρήγορα µπορούσα», σχολιάζοντας σκωπτικά την αδράνεια των ελληνικών αρχών που ακόµη δεν έχουν κατάσχει τους διακοµιστές της εταιρείας.

Η ίδια είναι ευρωβουλευτής µε το Renew Europe (οµάδα φιλελεύθερων και κεντρώων στην Ευρωβουλή µε επιρροή Μακρόν, στην οποία πρόσφατα προσχώρησε και ο Γιώργος Κύρτσος), μέλοος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, ∆ικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και µέλος της επιτροπής PEGA που διερευνά την υπόθεση παρακολουθήσεων Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO. Στη συνέντευξή της επισηµαίνει τις πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παρακολούθηση του δηµοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη, το σκάνδαλο Novartis και οι διώξεις κατά της Γιάννας Παπαδάκου, της Ελένης Τουλουπάκη και του Κώστα Βαξεβάνη, καθώς επίσης και οι επαναπροωθήσεις των µεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, συζητήθηκαν ενδελεχώς.

 

Γιάννης Μαντζουράνης: Κανένα απόρρητο δεν πρόκειται να γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Κανένα απόρρητο δεν πρόκειται να γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Την άκρως επικίνδυνη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλύπτει όλα τα μείζονα θέματα και τις βαρύτατες επιπτώσεις…

Η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ με τη Μαρία Πρωτόπαππα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ με τη Μαρία Πρωτόπαππα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης…

Φυλάκιση 109 ετών σε προπονητή για βιασμό 4 αθλητριών και αθλητών του – Θύματα κακοποίησης και άλλοι 40 αθλητές

Φυλάκιση 109 ετών σε προπονητή για βιασμό 4 αθλητριών και αθλητών του – Θύματα κακοποίησης και άλλοι 40 αθλητές

Εκτός των βιασμών ο προπονητής βαρύνεται και με άλλες κατηγορίες, καθώς το 2018 σαράντα αθλητές…