Newsroom

Newsroom

Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας

Ακινητοποιημένα ως τις 4 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και μετρό. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με…

Ακινητοποιημένα ως τις 4 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και μετρό. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες στάσεις και 24ωρες απεργίες σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι.
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρες απεργίες αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις στο κάθε μέσο ξεχωριστά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μορφή των κινητοποιήσεων θα είναι κοινή σε όλα τα μέσα αυτήν τη φορά και θα περιλαμβάνει στάσεις και απεργίες τουλάχιστον έως και την Πέμπτη, οπότε οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου. Ηδη από σήμερα ξεκίνησε ακόμα μία «θερμή» εβδομάδα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα, σήμερα ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και μετρό θα μείνει η Αθήνα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Σε απεργιακό «πυρετό» θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και την υπόλοιπη εβδομάδα, καθώς για αύριο και την Τετάρτη προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση κοινών στάσεων εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, ενώ σχεδιάζουν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προτίθενται να αφήσουν δωρεάν τις μετακινήσεις από τις 5 έως τις 8 το πρωί αύριο και μεθαύριο, «σφραγίζοντας» για το διάστημα αυτό τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις επερχόμενες αυξήσεις, οι οποίες θα ανεβάσουν το κόμιστρο στο 1,20 για μία μετακίνηση με όλα τα μέσα πλην του μετρό και στο 1,40 για συνδυασμένες μετακινήσεις διάρκειας 90 λεπτών.

Αυξήσεις στα εισιτήρια
Τις αυξήσεις των εισιτηρίων, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου και πιθανότατα θα ανακοινωθούν επισήμως αυτήν την εβδομάδα μαζί με το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, χαρακτήρισε «αναγκαίες» ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο».

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες περιλαμβάνεται και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στο πρότυπο του ΟΣΕ, γεγονός που έχει εξοργίσει τους εργαζομένους: «Αν νομίζουν ότι θα μας γυρίσουν σε εργασιακό μεσαίωνα χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, κάνουν λάθος», λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος των τεχνικών των λεωφορείων, Αποστόλης Ραυτόπουλος.

Για «ισοπέδωση των εργαζομένων» κάνουν λόγο με σκληρή κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία ηλεκτροδηγών μετρό, ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και τραμ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «έχει αναθέσει θεσμικά τη διαβούλευση στα τηλεοπτικά κανάλια» και δηλώνοντας πως «μέχρι η κυβέρνηση να εστιάσει στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με κάθε τρόπο μέχρι την οριστική δικαίωσή μας».

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…