Newsroom

Newsroom

Νέα ερωτηματικά από την απάντηση του Ε.Κ.Α.Β. για Χαλκιδική

Το www.koutipandoras.gr έλαβε την εξής απάντηση από το Ε.Κ.Α.Β. για το δημοσίευμά του σχετικά με την ύπαρξη ενός ασθενοφόρου στο…

Το www.koutipandoras.gr έλαβε την εξής απάντηση από το Ε.Κ.Α.Β. για το δημοσίευμά του σχετικά με την ύπαρξη ενός ασθενοφόρου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, αλλά και για την αδυναμία κάλυψης στις βάρδιες.

»Όσον αφορά την τοποθέτηση των ασθενοφόρων και τις βάρδιες, στην ευρύτερη περιοχή του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, ισχύουν τα εξής:

Στην περιοχή των Μουδανιών υπάρχει ένα μόνιμο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που καλύπτει 24ωρη βάρδια, το οποίο ανά περιπτώσεις πλαισιώνεται από ένα ακόμη ασθενοφόρο (δύο σύνολο) έτσι ώστε να καλύπτει και τις συμπληρωματικές βάρδιες.

Στο κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας υπάρχει ένα ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, το οποίο επανδρώνεται από πέντε διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. συνεπικουρούμενους από ακόμη δύο διασώστες του Κέντρου Υγείας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. στοχεύοντας την περαιτέρω ενίσχυση της περιοχής, από τις 2 Ιουλίου 2013 θα τοποθετήσει ένα ακόμη ασθενοφόρο στην περιοχή του Πευκοχωρίου, επανδρωμένο με πέντε διασώστες ώστε να καλυφτούν συμπληρωματικά τόσο οι 24ωρες βάρδιες της Κασσάνδρειας όσο και τα γενικότερα περιστατικά της ευρύτερης περιοχής.

Όσον αφορά το περιστατικό κατά τα οποίο ασθενής χρειάστηκε να μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών στην Θεσσαλονίκη, ισχύουν τα εξής:

Στις 29 Ιουνίου 2013 και συγκεκριμένα στις 10:01 το Ε.Κ.Α.Β., έλαβε κλήση για περιστατικό πτώσης 40χρονου άνδρα από μοτοσικλέτα από την περιοχή της Καλλιθέας.

Στις 10:05 το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στον τόπο του ατυχήματος

Στις 10:14 το ασθενοφόρο Ε.Κ.Α.Β. με τον 40χρόνο αφίχθη στο Κ.Υ. Κασσάνδρειας.

Στις 10:44 το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε εντολή διακομιδής του 40χρονου άνδρα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στις 11:10 και ενώ το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. ήταν καθοδόν για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με εντολή γιατρού μετέβη στο Κ.Υ Μουδανιών για αντιμετώπιση έκτακτου ιατρικού θέματος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. στο Κ.Υ. Μουδανιών όντως παρουσιάστηκε βλάβη (άνοδος θερμοκρασίας της μηχανής) και για αυτό τελικά κατόπιν της αντιμετώπισης των ιατρικών θεμάτων που είχαν προκύψει, στις 12:46 ο 40χρονος διεκομίσθη με άλλο ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν των παραπάνω, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως το Ε.Κ.Α.Β. παραμένει πάντα σε ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των περιπτώσεων άμεσης βοήθειας καταβάλλοντας την μέγιστη δυνατή προσπάθεια με τη διάθεση των κατάλληλων προς τούτο μέσα».

Απάντηση www.koutipandoras.gr:

Στην απάντησή του το Ε.Κ.Α.Β. παραδέχεται ότι υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας και στην ουσία μόνο ένα και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ενός ακόμα ασθενοφόρου στην περιοχή Πευκοχωρίου από τις 2 Ιουλίου «ώστε να καλυφτούν συμπληρωματικά οι 24ωρες βάρδιες της Κασσάνδρειας», όπως προκύπτει από την ίδια την απάντηση του Ε.Κ.Α.Β.

Όσον αφορά το περιστατικό με το 40χρονο μοτοσικλετιστή, το γεγονός ότι το ασθενοφόρο με το οποίο μετέβαινε από το Κέντρο Υγείας Μουδανιών στην Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να επιστρέψει για την αντιμετώπιση έκτακτου ιατρικού θέματος σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι δεν είναι αληθές ότι υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο εύκαιρο για το Κέντρο Υγείας Μουδανιών είτε ότι δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό οδηγών ή διασωστών.

Το www.koutipandoras.gr κατανοεί απολύτως την υπερπροσπάθεια των ανθρώπων του Ε.Κ.Α.Β. να καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν, ιδίως την τουριστική περίοδο, με μηδαμινά μέσα, όπως και την κατάχρηση στα αιτήματα για ασθενοφόρα από αγχωμένους πολίτες. Ωστόσο, δεν θεωρεί πως τα προβλήματα θα λυθούν αν τα τοποθετούμε κάτω από το χαλί, παρά μόνο αν τους δίνουμε το πιθανό «φάρμακο» της δημοσιότητας.

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή