Νέα επεισόδια σε συγκέντρωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διαδήλωση που έγινε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας κατά του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ οδηγώντας σε πέντε συλλήψεις.

572473551dc5244f7d8b456f

Περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με υπολογισμό φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Hyatt Regency του Μπέρλινγκεϊμ, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου γινόταν σύνοδος των Ρεπουμπλικάνων της Καλιφόρνιας με ομιλητή τον Τραμπ.

Ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν το ξενοδοχείο, κρατώντας πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως «Τραμπ ηλίθιε» ή «ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα».

Κάποιοι διαδηλωτές έριξαν αυγά κατά των δυνάμεων της τάξης και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας, η οποία είχε σταματήσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Επίσης ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε διαδηλωτές να ρίχνουν μία καρέκλα για να σπάσουν ένα τζάμι του ξενοδοχείου ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα στο κτίριο, όπως και τουλάχιστον έναν υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν μεξικανικές σημαίες, την ώρα που ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία τις δυσφημιστικές του δηλώσεις για τους Μεξικανούς, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει «βιαστές» και εγκληματίες. Υπενθυμίζεται ότι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Κατά την ομιλία του στο Μπέρλινγκεϊμ, ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ αναφέρθηκε στην περιπετειώδη άφιξή του στο ξενοδοχείο. «Δεν ήταν η πιο εύκολη είσοδος που έχω κάνει», αστειεύτηκε, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε να περάσει πάνω από έναν φράχτη για να φτάσει. «Ήταν σαν να διασχίζω τα σύνορα. Αλλά έφτασα».

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης είχαν επίσης ξεσπάσει βίαια επεισόδια και τουλάχιστον 20 άνθρωποι είχαν συλληφθεί σε άλλη διαδήλωση που έγινε εναντίον του Τραμπ στην Κόστα Μέσα, στα προάστια του Λος Άντζελες.

{8{Yq7

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…