Νέα Αριστερά: Συνεχίστηκε για 2η ημέρα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ

Κατά τις ομιλίες τους στελέχη της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκαν στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν τόσο μέχρι τις Ευρωεκλογές όσο και γενικότερα στον χώρο της Αριστεράς. Παράλληλα με τις ομιλίες πραγματοποιούνται και θεματικές συζητήσεις.

429798437 122129885666122324 1436058101356125197 n

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνεχίζεται σήμερα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Στην Συνδιάσκεψη έχουν τοποθετηθεί από το πρωί μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, χωρίς να λείπει και η κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανάσχεση της ακροδεξιάς βασικός στόχος για τον Σκουρλέτη

Στον στόχο της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη Ιδρυτική Συνδιάσκεψη ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παράλληλα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις: να συμφωνήσουμε συλλογικά ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας της Αριστεράς που τους τελευταίους μήνες είδαμε να ξεφτιλίζεται. Μίας Αριστεράς που τα προηγούμενα χρόνια όταν ήταν κυβέρνηση κατάφερε να αποτελέσει το ανάχωμα της ακροδεξιάς που ενώ σε άλλες χώρες ανέβαινε. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα αυτής της ανάσχεσης της ακροδεξιάς που τώρα εμφανίζεται με 15%. Αν δεν το κάνουμε εμείς ποιος θα το κάνει;».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «τους τελευταίους μήνες μεταλλάχθηκε οβιδιακά, ωστόσο το σπέρμα προϋπήρχε δεν προέκυψε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήταν συνειδητή επιλογή η ρευστοποίηση της συλλογικής λειτουργίας των οργάνων. Εμείς υπερασπιζόμαστε αυτή την αριστερά, αλλά κυττάζουμε προς τα μπρος γιατί υπάρχει ανάγκη απέναντι στην απογοήτευση και την αποστράτευση. Η αριστερά του 21ου αιώνα δεν είναι μόνο ένα εικόνισμα, είναι ένα σχέδιο βαθιών μετασχηματισμών που έχουν το στοιχείο της σύγκρουσης. Να ξαναανακαλύψουμε την συμπόρευσή μας με τα κινήματα που στο παρελθόν μας οδήγησε ακόμη και στην κυβέρνηση. Η δική μας αριστερά πρέπει να έχει συμμαχίες οι οποίες όμως πρέπει να βασίζονται σε προγραμματικές συμπτώσεις. Εμάς δεν μας αφορά η ανασύνθεση της κεντροαριστεράς».

Κλείνοντας υποστήριξε ότι «ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα που αποτελεί για εμάς την κινητήρια δύναμη εμπεριέχει στόχους μετασχηματισμού. Η δική μας Αριστερά είναι μετασχηματιστική δεν είναι διαχειριστική. Όλες και όλοι πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες μίας νέας ψυχικής ενότητας. Χρειαζόμαστε αποτοξίνωση από τη τοξικότητα των προηγούμενων ετών».

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…