Νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της Χαμάς.

ομηροι χαμας

Την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανέφερε πως αποφασίστηκε η απελευθέρωση δύο ομήρων ως κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Αυτό συνέβη καθώς δημοσιεύματα στο Ισραήλ αναφέρουν ότι ίσως επίκειται συμφωνία για την απελευθέρωση άλλων 50 περίπου απαχθέντων με διπλή υπηκοότητα.

Υπενυθμίζεται ότι την Παρασκευή η παλαιστινιακή οργάνωση απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες.

 

Ο Ερυθρός Σταυρός παραλαμβάνει στη Ράφα τους 50 ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του CNN Greece, αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού πηγαίνει αυτή την ώρα στο πέρασμα της Ράφα για να παραλάβει τους 50 ισραηλινοαμερικανους (έχουν όλοι τους τη διπλή υπηκοότητα) ομήρους.

IDF: Παράδοση της Χαμάς και τέλος του πολέμου

Λίγο πριν την τελευταία εξέλιξη, όπου οι 50 όμηροι διπλής υπηκοότητας φαίνεται πως είναι πλέον ασφαλείς, οι όμηροι που κρατούνται από την Χαμάς, σύμφωνα με τον IDF, ήταν 212. Ο εκπρόσωπος διεθνούς επικοινωνίας του ισραηλινού στρατού (IDF) τόνισε ότι τα χερσαία στρατεύματα της χώρας του θα εισβάλουν «πιθανώς» στη Γάζα, εκτός εάν η Χαμάς «παραδοθεί άνευ όρων».

Ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους δεν απάντησε, μιλώντας στο αυστραλιανό ABC Radio, γιατί η χερσαία εισβολή έχει καθυστερήσει παρά τις πολυήμερες εικασίες, αντίθετα είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα «διαλύσουν εντελώς τη Χαμάς».

«Αν η Χαμάς έβγαινε από τις κρυψώνες που διατηρεί κάτω από τους Ισραηλινούς πολίτες, όπως κάνει τώρα, επέστρεφε τους ομήρους μας -και τους 212- και παραδιδόταν άνευ όρων, τότε ο πόλεμος θα τελείωνε», είπε ο εκπρόσωπος του IDF. «Αν δεν το κάνουν, τότε μάλλον θα πρέπει να μπούμε μέσα και να το κάνουμε εμείς» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις διεθνείς αντιδράσεις για την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων στη Μέση Ανατολή, ο Κόνρικους είπε ότι οι άνθρωποι «θα πρέπει να πάρουν θέση, σύμφωνα με τη δική τους ηθική». «Αν θέλετε να είστε στο πλευρό των τρομοκρατών ή στο πλευρό του Ισραήλ, αυτή είναι η επιλογή σας», είπε.

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…