Newsroom

Newsroom

Ναυάγιο στη συνάντηση Σαμαρά με τρόικα, που επιστρέφει τον Απρίλιο

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, η οποία ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στην…

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, η οποία ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 19:00 και παρόντες ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη, συμφωνία δεν επετεύχθη και τα μέλη της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στα τέλη Μαρτίου.

Στην κυβέρνηση επικράτησε ψυχρολουσία. ΟΙ κυβερνητικές κόκκινες γραμμές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα. Όσοι πόνταραν στην παρουσία του πρωθυπουργού διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ άρχισαν και οι πρώτες μουρμούρες αναφορικά με κακή προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε όλα». Ωστόσο οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξαν πολλές και κυρίως για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, και τους κ.κ. Χρ. Λαζαρίδη και Στ. Παπασταύρου.

Την ίδια ώρα, σε κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα αναφέρεται πως σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή. «Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσεως, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Προγραμματίζουν δε να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσουν το έργο τους», προστίθεται στην ίδια δήλωση.