Newsroom

Newsroom

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον Εισαγγελέα οι διακινητές με βαρύ κατηγορητήριο

Τέσσερις ακόμα διασωθέντες για κατάθεση στο Δικαστικό Μέγαρο

μαλακασα

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι εννέα φερόμενοι ως διακινητές, ενώ οι ανακριτικές αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που θεωρούνται ως βασικοί μάρτυρες. Χθες κατέθεσαν άλλα πέντε άτομα για περίπου έξι ώρες, ενώ σήμερα είναι η σειρά άλλων τεσσάρων από τους διασωθέντες.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 18 άνθρωποι, οι οποίο πιθανότατα θα πάρουν εξιτήριο σήμερα και θα μεταφερθούν στη Μαλακάσα.

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, πάντως, εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη κι ένα παράλληλο δράμα με ανθρώπους να καταφτάνουν αναζητώντας συγγενείς και δικούς τους ανθρώπους.

Αναζητώντας απαντήσεις

Έχουν περάσει,τέσσερις ημέρες από την τραγωδία που άφησε πίσω της 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, με τις μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα να πληθαίνουν και να δημιουργούν νέα ερωτήματα, απέναντι στην σιγή… που επικρατεί από το Λιμανικό ως προς «θολά» σημεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μεταξύ αυτών και εκείνη στο Documentonews, υπάρχουν ισχυρισμοί πως η ελληνική ακτοφυλακή προσπάθησε να τραβήξει το σκάφος και τότε το πλοίο παλάντζαρε και βυθίστηκε. Υπενθυμίζεται πως το Λιμενικό χρειάστηκε τουλάχιστον δύο μέρες για να παραδεχτεί τελικά πως πέταξε όντως σκοινί στο πλοίο, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του γερμανικού μέσου WDRBamdad Esmaili«υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η ελληνική ακτοφυλακή τράβηξε το σκάφος προς τα ιταλικά ύδατα -ότι το έσπρωξαν. Μέχρι στιγμής είχαμε ακούσει μόνο αυτή την κατηγορία, αλλά χθες το βράδυ ο συνάδελφός μου, που μιλάει αραβικά, κατάφερε να μιλήσει με περίπου δέκα επιζώντες πρόσφυγες. Ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, ανέφεραν ότι αυτό το σκάφος ρυμουλκήθηκε στην πραγματικότητα -όχι μόνο μία, όχι μόνο δύο, αλλά συνολικά τρεις φορές. Και τότε το πλοίο κουνήθηκε και βυθίστηκε».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το WDR«η απώθηση/επαναπροωθηση (push-back) της ακτοφυλακής μπορεί να ευθύνεται για το δυστύχημα με πλοίο στην Ελλάδα» και τονίζει ότι «υπάρχουν καταγγελίες ότι το σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ελλάδας εξαιτίας των απωθήσεων από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα».

 

Βόμβες Πορτοσάλτε για τη συντριβή της ΝΔ: Συγκεκριμένοι βουλευτές, υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί δεν έδωσαν τη μάχη (video)

profile player 960x540 9

Βόμβες Πορτοσάλτε για τη συντριβή της ΝΔ: Συγκεκριμένοι βουλευτές, υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί δεν έδωσαν τη μάχη (video)

Τριγμούς στα εσωτερικά της ΝΔ φέρνει το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ

Σταμάτης Μαλέλης: Το καυστικό σχόλιο για το πόσο στοίχισε στη ΝΔ η κόντρα Μητσοτάκη – Μαρινάκη (video)

profile player 960x540 8

Σταμάτης Μαλέλης: Το καυστικό σχόλιο για το πόσο στοίχισε στη ΝΔ η κόντρα Μητσοτάκη – Μαρινάκη (video)

Για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον αθλητισμό έκανε αναφορά ο Σταμάτης Μαλέλης προς τον Κωνσταντίνο…

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών: Ράπισμα για ΝΔ και μεγάλες εκπλήξεις

6246975

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών: Ράπισμα για ΝΔ και μεγάλες εκπλήξεις

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πολύ σημαντική πτώση με το ποσοστό της να «κλειδώνει» κάτω από…