Nαυάγιο στην Πύλο: 9 συλλήψεις Αιγυπτίων δουλεμπόρων

Πρόκειται για 6-8 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας

Πυλος 1

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών. Παράλληλα στα κινητά κέντρα που έχουν στηθεί όλη τη μέρα οι διασωθέντες μετανάστες υποβάλλονται διαρκώς σε εξετάσεις, ενώ τους παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από τους εθελοντές και τις οργανώσεις που από χθες κατέφτασαν στο λιμάνι.

9 συλλήψεις Αιγυπτίων δουλεμπόρων

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, συνολικά εννέα συλλήψεις Αιγυπτίων έχουν πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της έρευνας των διακινητών πίσω από πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 79 ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ακόμα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το δρομολόγιο του «θανάτου» του αλιευτικού σκάφους είχε αφετηρία την Αίγυπτο και όχι τη Λιβύη.

Οι Αρχές ψάχνουν ακόμη τον «καπετάνιο» του πλοίου που είτε έχει εγκαταλείψει το πλοίο, είτε βρίσκεται ανάμεσα στους διακινητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο «καπετάνιος» είχε εγκαταλείψει το πλοίο πολύ νωρίτερα.

Οι λιμενικοί θα κληθούν να ερευνήσουν και ποιο είναι το πρόσωπο που συνομιλούσε με το κέντρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρόσωπο αυτό μιλούσε άπταιστα αγγλικά και ήταν το πρόσωπο που είχε αρνηθεί την παροχή βοήθειας από τις ελληνικές Αρχές.

Μάλιστα και ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.

«Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς. Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμά του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…