Ναι Παπαδήμος, Όχι Βενιζέλος

[…]

Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου έχει επανέλθει από το πρωί ως το επικρατέστερο για τη θέση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης συνεργασίας. Χθες το βράδυ, υπήρξε εμπλοκή στις διαβουλεύσεις καθώς και το επιχείρημα ότι ο Παπαδήμος υπήρξε αυτός που πρόσφατα εναντιώθηκε με άρθρα του στον ελληνικό και ξένο Τύπο για το κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Παπαδήμος από την αρχή είχε αξιώσει να απαιτεί να έχει ουσιαστικό έλεγχο στη κυβέρνηση του και να μην είναι διακοσμητικό στοιχείο. Ανάμεσα στους υπουργούς που είχε προτείνει μάλιστα για το οικονομικό του επιτελείο ήταν τα ονόματα του Γιώργου Φλωρίδη, του Τάσου Γιαννίτση και του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Βέτο φαίνεται να έχει βάλει ο κ.Παπαδήμος για το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου το οποίο θεωρεί εντελώς ακατάλληλο και προκλητικό για τη θέση που ήδη κατέχει.

Μέχρι το απόγευμα αν μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα εφαρμογής κάποιων από τους όρους του Παπαδήμου είναι πιθανό να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…