Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…

Πάμε να φύγουμε απ’ αυτόν τον βόθρο που έχει τιγκάρει στα λύματα και κάθε τρεις και λίγο ξεχειλίζει.

οπλο χουλιγκαν

Πάμε να φύγουμε!
Πάμε να φύγουμε, όσο είναι ακόμη καιρός.
Πάμε να φύγουμε με αεροπλάνα, τραίνα και βαπόρια και με πατίνια γαμώ την τρέλα μου, άμα τα φορτίσεις τσούκου τσούκου θα φτάσουν ως τα σύνορα.
Πάμε να φύγουμε απ’ αυτόν τον βόθρο που έχει τιγκάρει στα λύματα και κάθε τρεις και λίγο ξεχειλίζει.

Πάμε Ευρώπη, πάμε Αμερική, στην Αφρική πάμε, πιο πολλές πιθανότητες έχεις να τη γλυτώσεις στο Νίγηρα παρά σ’ αυτή την ξεφτιλισμένη μπανανία που κάθεσαι να πιεις καφέ κι έρχεται ο άλλος και σε σφάζει. Γιατί έτυχε να βρίσκεσαι στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Έτυχε…

Και βγαίνει αυτός ο γίγαντας ο Οικονόμου, ο αρσενικός, ο παντελονάτος, και δηλώνει στα μούτρα μας:

“Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν”.
Μάλιστα κύριε υπουργέ, όντως δεν πρέπει εσείς να τα καταστρώνετε τα σχέδια. Εσείς και οι σύμβουλοί σας πρέπει να τα εξετάζετε αν υπάρχουν και άμα δεν υπάρχουν πρέπει να τα παραγγέλνετε. Κι όταν σας ειδοποιούν οι υπηρεσίες του υπουργείου, με όλες τις λεπτομέρειες, ότι έρχονται οπλισμένοι χούλιγκαν, όταν επιβεβαιώνουν οι ξένες υπηρεσίες, με όλες τις λεπτομέρειες, ότι έρχονται οπλισμένοι χούλιγκαν, όταν έχει βρωμίσει ο τόπος όλος ότι έρχονται οπλισμένοι χούλιγκαν, η δική σας ή ευθύνη είναι να πείτε δύο λέξεις, δύο λεξούλες μόνο:
Σταματήστε τους!

Τίποτε παραπάνω, αρκεί αυτό για να γίνει η δουλειά. Εδώ στα Πατήσια με την έξωση της δόλιας της μάνας από το σπίτι της (τρέχα Ηλιόπουλε, τρέχα…) φέρανε ως και πυροσβεστική και δεν θα βρίσκανε τρόπο να μαντρώσουν τα χουλιγκάνια απ’ την Κροατία; Κι αν δεν βρίσκανε, πάλι δική σου δουλειά κύριε Οικονόμου είναι να τους στείλεις στα σπίτια τους. Πριν πας εσύ στο δικό σου…

Αντ’ αυτού, ο γίγαντας ο υπουργός πακέτωσε κάτι αξιωματικούς της Τροχαίας στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Λες και ήταν δική τους η ευθύνη, ευθύνη των τροχαίων, να κουλαντρίσουν τους χούλιγκαν και να τους γυρίσουν πίσω στη χώρα τους. Την ώρα που η εντολή απ’ κεντρικά ήταν “διακριτική παρακολούθηση”.

Και πάει ο Μιχάλης χάθηκε, παλικάρι 29 χρονών, δεν θα ξαναδεί τον ήλιο ποτέ του…

Γι’ αυτό σου λέω πάμε να φύγουμε ρε φίλε.

Πάμε σ’ ένα άλλο μέρος, όπου κι εκεί θα μας κοροϊδεύουν, όπου κι εκεί θα μας κλέβουν, όπου κι εκεί θα παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Αλλά δεν θα κόβεται της ζωής μας το νήμα έτσι για το τίποτα, έτσι γιατί κάποια κτήνη κάνανε ο,τι γουστάρανε, έτσι γιατί οι κάθε λογής αρμόδιοι τα γράψανε όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Το έχει πει κι ο Τσικληρόπουλος, στο τραγούδι του Μικρούτσικου, τι άλλο να πω εγώ:

Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…

Πηγή: newpost.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr