Να κλείσουν άμεσα τα προαπαιτούμενα ζητά ο Ντάισελμπλουμ

Κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του σημερινού Eurogroup στη Μπρατισλάβα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να κλείσουν άμεσα τα προαπαιτούμενα – «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

57d284d71dc52453678b4bb1 1

Σύμφωνα με το Real.gr, ο πρόεδρος του Eurogroup απέδωσε την καθυστέρηση στη χαλαρότητα του καλοκαιριού και τόνισε μετά από σχετική ερώτηση:

«Παραδέχομαι πως ορισμένα από τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικά. Παρ’ όλα αυτά στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει οι ελληνικές αρχές να επιταχύνουν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει πια η δικαιολογία του καλοκαιριού, πρέπει να βιαστούμε διότι υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους».

Για την υπόθεση της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, με τις δικαστικές εξελίξεις του Ανδρέα Γεωργίου, ό κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε πως «πρέπει να περιμένουμε». Ειδικότερα, χαρακτήρισε δύο φορές την υπόθεση ως «ατυχή», επικαλούμενος παράλληλα τη δήλωση Χουλιαράκη.

Σε σχέση με τις προτάσεις που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες περί ταμείου κρίσεων της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup με τις δηλώσεις του παρέπεμψε στις επίσημες συζητήσεις, όπως αυτές περιγράφονται, στην έκθεση των πέντε προέδρων. Τις ιδέες αυτές υποβάθμισε ιδιαίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γκερτ Σέλινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό κομμάτι της συζήτησης στο παρασκήνιο ενδέχεται να καταλάβει η υπόθεση της Apple για την οποία σχεδόν αποκλειστικά τοποθετήθηκε ο επίτροπος Μοσκοβισί, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικ Νούναν και πολλοί από τους συναδέλφους του.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…