"Να κλείσει η Αμυγδαλέζα"

Άλλος ένας κρατούμενος της Αμυγδαλέζας δολοφονήθηκε στις 17 Νοεμβρη, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ασφάκ που ο θάνατος του οδήγησε τους…

amygdalez2

Άλλος ένας κρατούμενος της Αμυγδαλέζας δολοφονήθηκε στις 17 Νοεμβρη, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ασφάκ που ο θάνατος του οδήγησε τους συγκρατούμενούς του σε απεργία πείνας ενάντια στην παράνομη κράτηση, τις δραματικές συνθήκες διαβίωσής τους και την καταστολή. Το κέντρο φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας χαρακτηρίζεται ως ένα σύγχρονο κολαστήριο στο οποίο στοιβάζονται με τους χειρότερους όρους πρόσφυγες και μετανάστες που στερούνται των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, καταδικάζονται σε παρατεταμένη φυλάκιση ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και καταστέλλονται βίαια όταν αποτολμούν οποιασδήποτε μορφής αντίδραση.

Ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο της Αμυγδαλέζας στις 10 Αυγούστου 2013, όταν οι κρατούμενοι αντέδρασαν μαζικά ενάντια στις συνθήκες κράτησής τους σε κοντέινερ και στη ρατσιστική βία της αστυνομίας. Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, του εμπρησμού με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Έκκληση ανάληψης ευθυνών, από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τερματιστεί άμεσα το καθεστώς εξαίρεσης των στρατοπέδων κράτησης και να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ απαιτεί να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι της εξέγερσης του 2013 και να σταματήσει εδώ και τώρα η εκχώρηση της διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV