Να γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ καφέ στο αεροπλάνο

Είτε πρόκειται για πρωινή πτήση είτε για νυχτερινή, είτε για μεγάλη είτε για μικρή, ο κόσμος πολλές φορές έχει ανάγκη από έναν ζεστό (ή κρύο) καφέ για να απολαύσει το ταξίδι του.

593fea6d1dc52448648b4804

Μετά από αυτό το κείμενο βέβαια, ο καθένας από εμάς θα το ξανασκεφτόταν προτού πάρει καφέ στο αεροπλάνο.

Ιδανικό παράδειγμα προς όλο αυτό είναι οι αεροσυνοδοί που, αν το προσέξεις, αρνούνται να πιουν οτιδήποτε περιλαμβάνει νερό στο αεροπλάνο. Δεν καταναλώνουν ούτε καφέ, ούτε τσάι.

Μια αεροσυνοδός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της μίλησε στο Business Insider και εξήγησε ότι οι δεξαμενές νερού των αεροπλάνων μπορεί να καθαρίζονται με κάποιες φορές, αλλά όχι αρκετά συχνά δε και έτσι το νερό που αποθηκεύεται εκεί μπορεί να καταλήγει εν τέλει να είναι βρώμικο.

Μια μελέτη από την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ένα στα οκτώ αεροπλάνα στην Αμερική δεν πληρούν τα πρότυπα για την ασφάλεια υδάτων και ότι το νερό στο 12% των εμπορικών αεροσκαφών βρέθηκε θετικό σε βακτήρια κοπράνων.

Η Ενωση των Αεροσυνοδών CWA επιβεβαίωσε στο Business Insider ότι οι ισχύοντες κανονισμοί δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια του νερού.

Όμως, η εμπορική ένωση Airlines for America υπερασπίστηκε τις μεγάλες αεροπορικές και την καθαρότητα των δεξαμενών νερού και τα στάνταρ υγιεινής.

«Οι αεροπορικές συνεργάζονται στενά με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας για να διασφαλίσουν ότι το νερό που μπαίνει στα αεροπλάνα είναι ασφαλές και διατηρείται ασφαλές, ακολουθώντας συνεχείς δειγματοληψίες», είπαν σε δήλωσή τους στο BI.

Η ένωση Airlines for America προσέθεσε, ωστόσο, ακόμη, ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι πάντα διαθέσιμο για την ικανοποίηση κάθε προτίμησης των επιβαινόντων.

Πηγή: neolaia.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας»

D I VIII SYRIZA YPOPSIFIOI 42 1024x683 1

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα υποστήριξε στο κυριακάτικο μήνυμά του εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ…