Τα σταγονίδια του νερού από το πλύσιμο του κοτόπουλου είναι το όχημα για την εξάπλωση του καμπυλοβακτηριδίου στα χέρια μας, στις επιφάνειες της κουζίνας, στα ρούχα μας αλλά και στα μαγειρικά σκεύη.
Τα περιστατικά λοίμωξης από το καμπυλοβακτηρίδιο είναι αρκετά και στα συμπτώματα περιλαμβάνονται διάρροια, στομαχόπονος, στομαχικές κράμπες και πυρετός.
Η FSA συμβουλεύει
-Να τοποθετούμε το ωμό κοτόπουλο στο ψυγείο.
-Να βάζουμε το δοχείο στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, ώστε να αποφεύγεται η επιμόλυνση άλλων τροφίμων .
-Να μην ξεπλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε.
-Να πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι όλα τα είδη κουζίνας και τους πάγκους που εκτέθηκαν στο κοτόπουλο .
– Τα βακτηρίδια καταστρέφονται με το ψήσιμο γι΄ αυτό πρέπει να μαγειρεύουμε καλά το κοτόπουλο. Το κρέας του δεν πρέπει να είναι ροζ ούτε να έχει χυμούς.