Να ακυρωθούν τα πρόστιμα ζητά το εθελοντικό σχολείο "Οδυσσέας"

[…]

odiseas1

Αίτηση ακύρωσης φορολογικών προστίμων, που επιβλήθηκαν «για καθαρά τυπικές φορολογικές παραλείψεις και σε καμία περίπτωση για απόκρυψη φορολογητέας ύλης», υπέβαλλε το εθελοντικό σχολείο «Οδυσσέας», το οποίο διδάσκει ελληνική γλώσσα σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μετά από φορολογικό έλεγχο το 2012 για τα έτη 2002 – 2009 ήταν συνολικού ύψους 62.000 ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 77.730 ευρώ.

Η αίτηση ακύρωσης υποβλήθηκε, την Πέμπτη 20 Μαρτίου, και με αυτήν ζητείται να αναγνωριστεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «δε στοιχειοθετούνται οι παραβάσεις του ΚΒΣ» και «να ακυρωθούν ολοσχερώς τα προσβαλλόμενα φύλλα ελέγχου, λόγω έλλειψης φορολογικής υποχρέωσης» αιτώντας την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας.

Η αίτηση κοινοποιείται, επίσης, στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.

Για το ζήτημα, που έχει προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής περίπου 3.000 υπογραφές. Σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών έχει κατατεθεί και στη Βουλή.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…