Newsroom

Newsroom

Ν. Κορέα: Συνδικαλίστρια παραμένει σε γερανό 200 μέρες για να στηρίξει απολυμένους

Η 51χρονη Κιμ Ζιν Σουκ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κατέβει αν δεν αρθούν οι απολύσεις των συναδέλφων της Διακόσιες…

kim

Η 51χρονη Κιμ Ζιν Σουκ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κατέβει αν δεν αρθούν οι απολύσεις των συναδέλφων της
Διακόσιες ολόκληρες μέρες διαμαρτυρίας στην κορυφή ενός γερανού συμπλήρωσε μια γυναίκα από τη Νότιο Κορέα, διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις που έγιναν σε μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρίες της χώρας της. Η συνδικαλίστρια Κιμ Ζιν Σουκ ξεκίνησε τη διαμαρτυρία της πέρυσι, όταν η Hanjin Heavy Industries and Construction στην οποία εργαζόταν ανακοίνωσε ότι θα μείωνε τις θέσεις εργασίας στο ναυπηγείο της πόλης Μπουσάν κατά 400 και έκτοτε παραμένει στις «επάλξεις».
Ως χώρο διαμαρτυρίας της επέλεξε ένα γερανό όπου είχε αυτοκτονήσει πριν από μερικά χρόνια ένας άλλος συνδικαλιστής κατά τη διάρκεια μιας άλλης διαμάχης εργαζομένων και εργοδοσίας. Μόνη της απέναντι σε έναν επιχειρηματικό κολοσσό και σε ύψος 35 μέτρων πάνω από ένα ναυπηγείο όπου μαίνεται ο άνεμος, η 51χρονη Κιμ χρησιμοποιεί ένα κουβά για τουαλέτα και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια για να επικοινωνεί με τον «έξω» κόσμο.

«Ήρθα εδώ τον χειμώνα και τώρα είναι καλοκαίρι και κάνει πολλή ζέστη. Ζω σε ένα μεταλλικό κλουβί και επειδή έχει τόσο υψηλή θερμοκρασία, είναι σαν σάουνα. Δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος, δεν μπορώ να διαβάσω βιβλία και δεν μπορώ να πλύνω. Είμαι εδώ όμως εξ ονόματος των εργαζομένων που απολύθηκαν.», λέει.
Τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες του τοπικού συνδικάτου μεταλλεργατών συμφώνησαν με την εταιρία να σταματήσουν την απεργία τους και να μην αναλάβουν νομική δράση, με αντάλλαγμα να λάβουν περισσότερη αποζημίωση εκείνοι που απολύθηκαν.
Περισσότεροι από τους μισούς εμπλεκόμενους εργαζόμενους συμφώνησαν, αλλά πάνω από 100 άτομα συνεχίζουν τη διαμαρτυρία λέγοντας ότι θέλουν δουλειά και όχι αποζημίωση.

Η Κιμ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κατέβει αν δεν αρθούν οι απολύσεις των συναδέλφων της.

«Είναι πολύ άδικο. Αμέσως μόλις ανακοίνωσε τις μαζικές απολύσεις, η εταιρία έδωσε τεράστια ποσά σε μερίσματα και αυξήσεις μισθών των ανώτερων στελεχών. Αλλά αν αυτό διορθωθεί και ξαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, εγώ θα κατέβω αμέσως. Το πιο σκληρό για έμενα είναι να μην γνωρίζω με ποιον τρόπο μπορεί να προσπαθήσουν οι αρχές να κάνουν έφοδο και να σπάσουν τη διαμαρτυρία μου και να μην γνωρίζω πόσος καιρός θα χρειαστεί για να τελειώσουν όλα αυτά. Πιστεύω ότι αυτού του είδους τα ψυχολογικά ζητήματα είναι και τα πιο δύσκολα να αντιμετωπίσω.», εξηγεί.
http://www.tovima.gr

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV