Ν. Ηλιόπουλος: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα των παρακολουθήσεων και την περίπτωση Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων.

νάσος ηλιόπουλος

«Μέχρι προχθές είμασταν συκοφάντες και έπρεπε να ντρεπόμαστε. Σήμερα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο ο στόχος 5046c της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό»», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ακόμα πως «Πρόκειται για την πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός των κκ Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη. Τελευταία γραμμή άμυνας, ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν».

Ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι: «Η υποτιθέμενη απόδειξη ότι δεν έχει σχέση είναι ο γνωστός τρόπος που αντέδρασε. Όχι ο τρόπος που επί τέσσερις μήνες κρύβεται πίσω από το απόρρητο, παρανομεί και συγκαλύπτει, ούτε ο τρόπος που διάλεξε προχθές να αποδράσει από τη Βουλή χωρίς να δώσει απαντήσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ενώ προσθέτει: «Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία ο κ. Οικονόμου σήμερα, μαζί με τη παραδοχή της εκτροπής θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα όμως έχει το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή του με νουθεσίες για το πατριωτικό καλό και την πορεία προόδου που δεν θα ανακοπεί».

«Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε», σχολίασε κλείνοντας τη δήλωσή του.

 

Τι είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος:

 

«H Κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου.

 Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί  δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα. Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του.

Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό  «κασετών». Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται.»

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…