Ν. Αναστασιάδης: Αδικαιολόγητες οι φοβίες των Τουρκοκυπρίων

Δεν δικαιολογούνται οι όποιες φοβίες εκφράζονται από την τουρκοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τις αντιδράσεις που πυροδότησε στα κατεχόμενα η απόφαση της Βουλής να γίνεται υπόμνηση στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος.

5835e4e21dc524d22f8b4c6e 1

Ακόμη υπογράμμισε ότι υπάρχει συμφωνία για επιδίωξη διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και ότι η απόσχιση ή η ένωση απαγορεύονται ρητώς.

Χαρακτήρισε εσφαλμένη τόσο χρονικά όσο και από πλευράς στόχου, την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν δικαιολογούνται οι υπερβολικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν για μια απλή αναφορά της επετείου στα σχολεία.

Κληθείς να σχολιάσει την αξίωση Ακιντζί να επανασυζητηθεί στη Βουλή το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, προκειμένου να επανέλθει στις συνομιλίες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η Βουλή είναι ανεξάρτητο Σώμα της Δημοκρατίας και δεν δέχεται εντολές ή υπαγορεύσεις από οποιονδήποτε.

Σημείωσε ότι πρέπει «να εγκαταλειφθούν οποιεσδήποτε αιτιάσεις και με παρρησία να δηλώσουμε εάν είμαστε έτοιμοι επιτέλους να διαπραγματευτούμε με σοβαρότητα, για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της κάθε πλευράς».

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.