Newsroom

Newsroom

Μυτιλήνη: «Ήρθες δολοφόνε, αυτοκτόνα ρε» – Νέα αναβολή ζητά ο δολοφόνος της Ερατούς

Συγγενείς της άτυχης κοπέλας οι οποίοι βρίσκονταν στα δικαστήρια, μόλις είδαν τον γυναικοκτόνο του επιτέθηκαν φραστικά. Πριν από λίγο, η πλευρά του δολοφόνου ζήτησε για δεύτερη φορά αναβολή όπως και στις 14 Μαρτίου γιατί έχει άλλη υπόθεση στην Πάτρα.

1ec2cd716c212e2310a1d4739dd2687b XL

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (5/12) έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του δολοφόνου της 24χρονης Ερατούς. Η δίκη αναβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη, η 24χρονη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε με καραμπίνα από τον εν διαστάσει σύζυγό της ενώ στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν η δύο ετών κόρη τους.

Συγγενείς της άτυχης κοπέλας οι οποίοι βρίσκονταν στα δικαστήρια, μόλις είδαν τον γυναικοκτόνο του επιτέθηκαν φραστικά: «Ήρθες δολοφόνε, αυτοκτόνα ρε. Να σαπίσεις ρε».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, πριν από λίγο, η πλευρά του δολοφόνου ζήτησε για δεύτερη φορά αναβολή όπως και στις 14 Μαρτίου γιατί έχει άλλη υπόθεση στην Πάτρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατούς λέει ότι το αίτημα είναι καταχρηστικό, η οικογένεια έρχεται για δεύτερη φορά με δικά της έξοδα από Αθήνα και ζητά να συζητηθεί έστω την Τετάρτη. Η Εισαγγελέας συμφώνησε. Το Μικτό Ορκωτό αποφάσισε να κρατήσει την υπόθεση και να συζητήσει στη συνέχεια αν θα αναβληθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.

Ο δράστης στη δίκη στον πρώτο βαθμό η οποία κράτησε περίπου 8 ώρες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο ίδιος αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της «εν βρασμώ» ψυχικής κατάστασης, ωστόσο το δικαστήριο δεν του τα αναγνώρισε.

Ο 25χρονος τότε δράστης αρνούνταν να δεχτεί την απόφαση του θύματος να πάρουν διαζύγιο και μπήκε στο σπίτι της από τη μπαλκονόπορτα, αφού την χτύπησε, την έβαλε να ξαπλώσει στο κρεβάτι και την πυροβόλησε. Η Ερατώ την ώρα εκείνη μιλούσε με έναν φίλο της στο τηλέφωνο, ο οποίος ήταν και αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία αλλά έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην πρωτόδικη διαδικασία αφού ως αυτήκοος μάρτυρας, η κατάθεσή του ήταν κομβικής σημασίας.

Παρούσες είναι οι συλλογικότητες που στηρίζουν την οικογένεια της Ερατώς, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η κίνηση «Μαχητικές και Ελεύθερες» και «Ανόρμινα».

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…