Μπράβοι πουλάνε "προστασία" σε φοιτητικές εκλογές και συνδικαλιστικές ψηφοφορίες

«Φουσκωτοί»  εμπλέκονται σε φοιτητικές, αλλά και συνδικαλιστικές εκλογές, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη δράση ενός κυκλώματος εκβιαστών…

foititikes ekloges 0

«Φουσκωτοί»  εμπλέκονται σε φοιτητικές, αλλά και συνδικαλιστικές εκλογές, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη δράση ενός κυκλώματος εκβιαστών στην Αττική. 

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά των εμπλεκομένων στο κύκλωμα, οι φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και οι σωματειακές στον «Ερυθρό σταυρό» έγιναν παρουσία «μπράβων», σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και γιατρός του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή των «νονών»  της νύχτας για τη διενέργεια των σωματειακών και συνδικαλιστικών εκλογών, ενώ το επίμαχο αποδεικτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή.

Για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα κατηγορούνται 16 άτομα, από τους οποίους επτά προφυλακίστηκαν. Ανάμεσά τους και ο 46χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος εμφανίζεται να εισπράττει από 200 έως 1.500 ευρώ το μήνα,  από 22 καταστήματα σε Αττική, Κόρινθο και αλλού, για προστασία. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μέλη της ομάδας του έχουν ξυλοκοπήσει ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ σε Π. Φάληρο και Αγ. Θεοδώρους, προκαλώντας τους κατάγματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ συνέθλιψαν με σφυρί τα δάκτυλα του χεριού ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων στα Πετράλωνα.

Όσο για την εμπλοκή τους με τις φοιτητικές εκλογές, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο «εγκέφαλος» είχε τηλεφωνικές επαφές με 24χρονο απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα. Όπως αναφέρει η δικογραφία, ο εγκέφαλος εισέπραττε εκβιαστικά από τον απόφοιτο 1.000 το μήνα και πιθανότατα ο τελευταίος πήγαινε φοιτητές στα νυχτερινά κλαμπ που εργαζόταν, εισπράττοντας ποσοστά. 

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε, έπειτα από αίτημα του 24χρονου, ο 46χρονος είχε διατάξει μέλη της ομάδας του να δώσουν «ισχυρή παρουσία» σε φοιτητικές εκλογές, επιβάλλοντάς την σε μέλη αντίπαλων παρατάξεων. 

Εξίσου αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο συνομιλιών του αρχηγού της σπείρας με γιατρό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», που του ζήτησε «2-3 άτομα για ”παρουσία” σε συνδικαλιστικές εκλογές στο χώρο του νοσοκομείου», κάτι που έγινε. 

 

 

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…